A Celsius ügyfelei végre lehívhatják eszközeiket

A Celsius letétkezelési programjában tartott eszközökkel rendelkező felhasználók végre lehívhatják a pénzüket. Többen már hozzáfértek eszközeikhez, mások problémákról számoltak be.

Egyes Celsius ügyfelek arról számoltak be, hogy mintegy 263 nappal azután, hogy a hitelező befagyasztotta a pénzfelvételt a csődbejelentést megelőzően, végre sikerült a pénzükhöz hozzáférniük.

Számos közösségi média bejegyzés szerint március 2-tól egyes ügyfelek, akik a Celsius letéti számláin tartották a pénzüket, végre ki tudták venni a bent ragadt eszközeiket. A felhasználók arról számoltak be, hogy néhány héttel ezelőtt kaptak egy e-mailt, amelyben felsorolták azokat, akik jogosultak a pénzfelvételre, majd március 2-án kaptak egy másik e-mailt, amelyben közölték, hogy a lehívás már elérhető.

Míg egyes felhasználók perceken belül megkapták a pénzüket, mások nagy késésekről számoltak be.

Többek fizetési igénye felhalmozódott. Sokan úgy vélik, hogy a kifizetési kérelmeket támogatási jegyekké alakítják át, amelyek feldolgozása napokig is eltarthat, mivel “túl sok a kérelem és nincs elég személyzet”.

Január 31-én a Celsius közzétette a részleteket arról, hogy kik jogosultak a lehívásra: azok az ügyfelek, akik csak letéti számlán tartottak pénzt, jelenleg az eredeti összeg 94%-át vehetik ki.

A letéti számlák csak az Egyesült Államokban lakók számára voltak elérhetőek. Így sokak nagy csalódására a Celsius többi ügyfele egyenlőre csak reménykedhet, hogy valaha is visszakapja a pénzét. A letéti számlák tulajdonosai még a maradék 6%-ot kézhez vehetik, a jövőbeli bírósági tárgyalásoktól függően.

A hitelező először június 13-án jelentette be, hogy a “szélsőséges piaci körülmények” miatt szünetelteti a pénzfelvételt, mielőtt július 13-án csődeljárást kezdeményezett volna.