A Celsius Network leállította a kifizetéseket a piaci helyzetre hivatkozva

A „szélsőleges piaci körülményekre” hivatkozva a Celsius Network kriptovaluta-kölcsönzési platform szünetelteti a kifizetéseket, az átutalásokat és a swapokat. Hogy mikor állhat újra vissza minden a régi kerékvágásba, arról egyelőre nem adott tájékoztatást.

A hír hétfőn a kora reggeli órákban érkezett, miután a kriptovaluták próbálnak az életükért küzdeni a pánikeladások közepette, amiért a vállalat kénytelen volt közölni a legújabb forgatókönyvet.

Egyetlen célért dolgozunk: hogy megvédjük és megőrizzük eszközeinket, valamint eleget tegyünk az ügyfeleinkkel szembeni kötelezettségeinknek. Végső célunk a likviditás stabilizálása és a lehető leggyorsabban helyreállítani a kifizetéseket, a swapot és a számlák közötti átutalásokat. Sok munka áll előttünk, különböző lehetőségeket kell mérlegelünk, ez pedig időt vesz igénybe és felmerülhet további késedelem is”áll a nyilatkozatban.

A vállalatnak mostanság egyébként számos nehézséggel kell szembenéznie. Nemrégiben például pénzügyi igazgatóját is el kellett bocsátania, miután 2021-ben eljárás indult ellene, és végül letartóztatta az izraeli rendőrség. Ugyanabban az évben több amerikai állam is arra utasította a vállalatot, hogy hagyjon fel a tevékenységével. A szabályozók ugyanis nem igazán szívlelik azon platformokat, melyek magas hozamú kamatokat ígérnek a különböző kriptovaluta befektetésekre.

Ha pedig mindez nem lenne elég, egy kriptoriporter Twitteren közölte, hogy gyanús módon a Celsius az elmúlt három napban mintegy 104 000 ETH-át utalt át az FTX kriptotőzsdére.

A Celsius pénzügyi és banki típusú szolgáltatások kínálatával tört be a köztudatba. 2018-as indulása óta rengeteg termékkel jelentkeztek, többek között kriptohitellel, staking lehetőséggel és betétekkel. Ugyan az elmúlt évben cikkeztünk arról, hogy érdemes odaadó figyelemmel kísérni a platformot, most úgy tűnik, natív tokenjét (CEL) is utolérte a pánikeladás, és árfolyama a hír hallatára több mint 50%-ot zuhant.