A Coinbase 500 millió dollárnyi kriptovalutát vásárolna

A legnagyobb online kriptotőzsde, a Coinbase vezetősége rábólintott a javaslatra, hogy a vállalat mintegy 500 millió dollárnyi kriptovalutát vásároljon. A vásárlás célja, hogy a digitális érméket a cég hosszú távon a pénzügyi mérlegében tartsa. Az erről szóló hírt, maga a Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong jelentte be egy twitter poszt formájában.

A vállalat egyben arra is vállalást tett, hogy a jövőben a mindenkori profitjuk 10 százalékát minden esetben kriptovalutákba fogják fektetni. Armstrong szerint a jövőben, ahogy a kriptogazdaság egyre érettebbé és széleskörűbbé válik, ez az arány még tovább fog nőni.

Arról, hogy a Coinbase ebből a hatalmas pénzből pontosan milyen kriptovalutát tervez vásárolni még nincsenek pontos információk. Természetesen a bitcoin minden bizonnyal a választott digitális érmék között lesz, de egy a céghez kötődő pénzügyi vezetőtől eredő információk szerint az Ethereum is jócskán képviselni fogja magát a portfólióban. Ezen kívül más a DeFi világhoz kötődő altcoinok is érintettek lesznek a felvásárlásban a várakozások szerint.

A Coinbase mindenben az első ha kriptóról van szó

Alesia Haas, az említett pénzügyi vezető nyilatkozata szerint: “Mi (a Coinbase) leszünk az elsők akik egyaránt tartanak a pénzügyi mérlegükben Ethereumot, PoS algortimus alapú tokeneket, DeFi érméket, Bitcoint és rengeteg altcoint”. Haas szavai egyébként valóban eléggé ambiciózusak, tényleg nem igazán tudni más vállalatról amely ekkora értékben, ennyi féle különböző kriptoeszzközt tartana, stratégiai termékként, hosszútávon, a mérleg főkönyveiben.

Nyilván a különböző kriptotőzsdék és egyéb szolgáltatók likviditási tárcáin ideiglenesen tárolt, felhasználói tőzsdei pozíciók és felhasználói fiat pénz vagy egyéb eszközök által ellentételezett, folyamatosan változó mennyiségű tokenek teljesen más tészta, mint stratégiai tartalékként a pénzügyi mérlegben tartani félmilliárd dollárnyi digitális érmét.

A Coinbase amely a kriptovalutát kináló kriptotőzsdék közül az elsőként vezette be a részvényeit a hagyományos értékpapírpiacra, már számos nagyvállalatnak segített tanácsadóként, nagy összegű kriptobefektetéseket eszközölni. Többek között a Tesla és a MicroStrategy is dolgozott már együtt a céggel.

A Wall Street Journal jelentése alapján a Coinbase mindenre fel van készülve. Információk szerint a mostanában elég jó anyagi helyzetben lévő vállalat több milliárd dollárnyi fiat pénzt tartalékol arra az esetre, ha valamilyen szabályozói környezeti konfliktus, vagy meg nem nevezett okok miatt korlátoznák a vállalat bankszámláit, vagy akár egy esetleges hosszabb ideig tartó kriptovaluta árfolyamzuhanás esetére is.

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.