A Coinbase elérhetővé tette az Apple Pay-t kriptovásárláshoz

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az egyik legnagyobb kriptotőzsde, a Coinbase oldalán már Apple Pay-jel is fizethetünk kriptovalutákért. Másik újításként az instant kifizetések is elérhetők akár 100,000 dolláros limitig az amerikai ügyfeleknek.

Az Apple Pay már most elérhető a Coinbase-en, a Google Pay ősszel jön

A Coinbase csütörötökön jelentette be, hogy mostantól az Apple Pay-t is elfogadja fizetési opcióként a váltón bitcoin és egyéb kriptovaluta vásárlások esetében.

„Ha már egy Visa vagy Mastercard kártyád össze van kötve az Apple Walleteddel, akkor az Apple Pay automatikusan meg fog jelenni fizetési lehetőségként, amikor kriptót vásárolsz az az Apple Pay-t támogató iOS eszközöddel vagy a Safari böngészőn keresztül” – írták a közleményben.

Az amerikai ügyfelek ezenfelül egy összekapcsolt bankszámlával, hitelkártyával vagy a Coinbase-es meglévő egyenlegükkel is tudnak kriptopénzeken vásárolni.

Az Apple Pay-es fizetés nem ismeretlen a tőzsde számára. Idén júniustól már bizonyos ügyfeleik számára lehetséges volt, hogy a Coinbase kártyájuk segítségével az Apple Pay vagy a Google Pay rendszerén keresztül fizessenek. A mostani bejelentés azonban azt jelenti, hogy többé nem lesz szüksége a felhasználóknak a Coinbase saját kártyájára, ha Apple Pay-jel szeretnének fizetni.

De a Coinbase nem áll meg itt. A tőzsde azt is közzétette, hogy az Apple Pay után idén ősszel a Google Pay-t is elérhetővé fogják tenni kriptovásárlásra.

„Idén ősszel már a Google Pay segítségével is tudtok kriptót vásárolni. Ez egy biztonságos és egyszerű lehetőség, amelyet több mint 150 millió ember használ 40 országban havonta” – tette hozzá a Coinbase.

Ezenfelül az instant kifizetések a Real Time Payments (RTP) hálózatának segítségével azonnali kifizetést biztosítanak majd az amerikai ügyfeleknek akár $100,000-s limitig. Ez az Automated Clearing House (ACH) rendszerének lesz egy alternatívája, amely eddig akár öt napot is igénybe vehetett a tranzakciók végrehajtására.

Idén tavasszal egyébként már bővítette a Coinbase a fizetési lehetőségeik sorát. Akkor a PayPalos kriptovásárlási lehetőséget tették elérhetővé az amerikai ügyfelek számára, amellyel gyorsabbá és olcsóbá váltak az utalások.

A Nasdaq-on listázott Coinbase jelenleg a legnagyobb kriptotőzsdének számít Amerikában; több mint 56 millió felhasználóval rendelkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.