A Coinbase és a Gemini is beszáll az árverésbe a Celsius eszközeiért

A csődbe ment Celsius Network kriptohitelező eszközeiért a Coinbase és Gemini kriptotőzsdék konzorciumok részeként licitálni fognak az április 25-re tervezett árverésen. Az aukció jelentős lépés a Celsius ügyfelei számára, hogy visszakapják elvesztett pénzeszközeiket, miután a vállalat az előző év folyamán került csődbe.

A bírósági dokumentumokból kiderül, hogy az egyik konzorcium a Fahrenheit, amely mögött az Arrington Capital kockázati tőkecég áll, és ami a blokklánc-befektető Michael Arrington tulajdonában van. A konzorcium további résztvevői a Proof Group Capital Management, az Algorand korábbi vezérigazgatója, Steven Kokinos és Ravi Kaza befektetési bankár.

Arrington egy azóta már törölt tweetben jegyezte meg, hogy a Coinbase egyike a Fahrenheit-et támogató vállalatoknak.

Michael Arrington bejegyzése az aukcióról. Forrás: Cointelegraph.

A Celsius eszközeire licitáló másik csoport a Blockchain Recovery Investment Committee. Ezt a Gemini kriptotőzsde, a VanEck alapkezelő, a Global X Digital Bitcoin bányászati cég és a Plutus alkotja.

Mindkét konzorcium a NovaWulf Digital Managementtel, a csődbe ment Celsius első ajánlattevője mellett licitálhat majd. A NovaWulf ajánlata 45 és 55 millió dollár közötti készpénzes hozzájárulást, valamint egy új, teljes egészében a Celsius hitelezőinek tulajdonában lévő nyilvános platform létrehozását tartalmazza. Ennek köszönhetően az ügyfelek pénzeszközeinek akár 70%-át is visszakaphatják majd.

Arrington tweetjei alapján a Fahrenheit konzorcium egy új vállalat létrehozását is javasolja, amelynek legfőbb célja a cég eszközeinek növelése lesz. A létrejövő vállalatot a kriptoiparban jártas operátorok vezetnék, és jelentős Bitcoin bányászati eszközökkel, lakossági és intézményi hitelekkel, különböző kriptoeszközökkel és kockázati tőkeportfólióval rendelkezne.