A Coinbase és a Mastercard együtt akarja forradalmasítani az NFT-piacot

A Coinbase, a világ egyik vezető kriptovaluta csereplatformja, hivatalos blogján jelentette be, hogy együttműködésre lépett a Mastercard-dal. A hír a tegnapi nap folyamán, azaz január 18-án robbant. A két pénzügyi szektorban tevékenykedő vállalat a vásárlói élmény megújítását tűzték ki céljukként az NFT-k világára vonatkozóan. 

A Coinbase által közzétett blogbejegyzés szerint a kriptotőzsde küldetésének érzi, hogy hozzájáruljon a gazdasági szabadság növekedéséhez világszerte. Erre pedig tökéletes eszközként szolgálnak az NFT-k,  hiszen széleskörűen elérhetővé teszik az alkotói gazdaságban való részvételt. Ezáltal a művészek nem csupán megoszthatják alkotásaikat a nagyközönséggel, de még profitra is szert tehetnek általa. Azonban, sajnálatos módon, az NFT-alkotások megvásárlása a legtöbb felhasználó számára még jelenleg is eléggé macerás procedúra.

Éppen erre szeretne megoldást találni a bankkártyák kibocsátásával foglalkozó vállalat és a digitális eszközök cseréjéért felelős cég. Azzal, hogy a Coinbase egyszerűsítené a felhasználói élményt, azt szeretné elérni, hogy még több embernek legyen lehetősége csatlakozni az NFT közösséghez.

Coinbase NFT

„Ahogyan korábban több millió embernek tettük lehetővé a Bitcoin-hoz való könnyű és biztonságos hozzáférést, ugyanezt szeretnék megvalósítani az NFT-k esetében is. A Mastercard-dal folytatott kooperációnk során az NFT-k digitális árukként való osztályozását szeretnénk elérni. Amint ez megtörténik s a fogyasztók tágabb köre lesz képes NFT-ket vásárolni, egy új fizetési mód is bemutatkozik majd. A tranzakciók lebonyolításához pedig mindössze a Mastercard kártyáira lesz szükség.”

Egyébként nemrégiben jelentette be a kriptotőzsde a Coinbase NFT, vagyis a saját peer-to-peer piacterének létrejöttét. A felület a beszámoló szerint nagyban megkönnyíti majd a pénzverés, a vásárlás, a tárolás és böngészés folyamatait.

A Mastercard ebből a projektből is kiveszi a részét, mivel a felhasználók igényeinek kiszolgálása mellett arra használja majd hálózatát, hogy népszerűsítse az NFT-ket.

„Rendkívül hálásak vagyunk a Mastercard-nak, hogy ennyire egyszerűvé teszi az NFT-k vételezését, illetve a legjobb vásárlói élményt nyújtja. Ez még csak az NFT forradalom kezdete.”