A Coinbase felfüggeszti a BUSD stabilcoinnal való kereskedést

A Coinbase hétfőn közölte, hogy március 13-tól felfüggeszti a Binance USD (BUSD) kereskedését. A lépésre azt követően került sor, hogy az amerikai szabályozó hatóság a hónap elején közölte, hogy vizsgálja a stabilcoint, mint lehetséges nem regisztrált értékpapírt.

“Rendszeresen ellenőrizzük a tőzsdénkön lévő eszközöket, hogy azok megfeleljenek a tőzsdei szabványainknak. Legutóbbi felülvizsgálataink alapján a Coinbase felfüggeszti a Binance USD (BUSD) kereskedését 2023. március 13-án, 12 óra körül (ET)” – közölte a Coinbase.

A Binance USD jövője azóta kérdéses, amióta a stabilcoin kibocsátója, a Paxos “Wells Notice” értesítést kapott az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettől (SEC) a hónap elején. Az értesítésben a szabályozó azt állította, hogy “fontolóra veszi egy olyan kereset ajánlását, amely szerint a BUSD értékpapírnak minősül, és a Paxosnak a szövetségi értékpapírtörvények szerint kellett volna regisztrálnia a BUSD felajánlását”.

A Paxos azonban közölte, hogy “kategorikusan nem ért egyet” azzal, hogy a BUSD értékpapír lenne.

“A SEC munkatársaival együttműködünk ebben a kérdésben, és készen állunk arra, hogy szükség esetén erőteljesen pereskedjünk”.

Múlt hétfőn röppent fel a hír, hogy a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma (NYDFS) arra utasította a kriptovállalatot, hogy fagyassza be a BUSD termelését, amelynek célja az amerikai dollárhoz való kötöttség fenntartása.

A Paxos ezt követően bejelentette, hogy “megszünteti a Binance-szel való kapcsolatát saját stabilcoinja, a BUSD tekintetében”. A vállalat azt is közölte, hogy minden BUSD token mögött mindig is 1:1 arányú, amerikai dollárban nyilvántartott tartalékok álltak és állnak.

A Coinbase a BUSD-t 2023. március 13-án fogja törölni a tőzsdéről.

Mi lesz a BUSD-vel rendelkező felhasználókkal?

A felhasználók a felfüggesztés után is hozzáférhetnek és kivehetik a BUSD tokenjeiket – írta a Coinbase a Twitteren. A BUSD jelenleg a harmadik legnagyobb stabilcoin 10,6 milliárd dolláros piaci kapitalizációval a CoinMarketCap adatai szerint.

A Coinbase a tokenek listázását a Digital Asset Listings Groupon keresztül kezeli. Ez egy olyan bizottság, amely az eszközöket vizsgálja felül, és amelyből a tőzsde vezérigazgatója, Brian Armstrong és az igazgatótanács tagjai kimaradnak.