A Coinbase fontolóra vette a költözést az Egyesült Államokból

Még április 18-án, kedden beszélt arról egy konferencián a Coinbase kriptotőzsde igazgatója, Brian Armstrong, hogy fontolóra vették a cég átköltöztetését egy másik országba. Persze ez nem egy azonnali történet, de úgy látják, hogy az Egyesült Államokban egyre inkább negatív a szabályozók megközelítése a bitcoin és a kriptovaluták irányába. Armstrong szerint ha nem lesz egyértelmű szabályozás az országban, akkor meg kell fontolniuk, hogy többet fektetnek be más régiókba és átmozgatják működésük fő székhelyét is.

A Coinbase költözése nem egyedi eset lesz, ha így megy tovább

Azt már tudjuk ilyen-olyan pletykákból, hogy a Coinbase már régebb óta tárgyal különböző befektetőkkel arról, hogy az Egyesült Államokon kívül is indít egy kriptotőzsdét. Közben pedig azt is látjuk, hogy az Egyesült Államok legnagyobb kriptotőzsdéjének számító Coinbase egyre több kihívással szembesül a szabályozók oldaláról. Például nem is olyan régen kellett a cégnek 100 millió dolláros bírságot kifizetnie. Akkor a tőzsdefelügyelet, a SEC úgy ítélte meg, hogy komoly kockázata van az illegális tevékenységnek a kriptotőzsde vonatkozásában. Ráadásul most ismét eljárás van kilátásban ellenük, ugyanis a SEC szerint megsértik az értékpapírokra vonatkozó törvényeket is.

Ahogy többször is megfogalmazták már, a szabályozók 1 milliónál is több technológiai állást tesznek kockára a szabályozás komplexitásával és átláthatatlanságával. Persze ez nem csak a Coinbase tőzsdéjét érinti. Nemrégiben a Binance-t perelte be az egyik amerikai hatóság, állítólagos szabálysértések miatt. Előtte pedig a Kraken amerikai kriptotőzsde fizetett egy jelentősebb összeget egy staking termék regisztrációjának elmulasztásáért. Azt azért itt a végén tegyük hozzá, hogy nem csak az Egyesült Államok esetén látható ez a fajta hatósági fellépés. Így lesz igazán hangsúlyos a tényleg kriptobarát országok és régiók helyzete.