A Coinbase megnyitja az Ethereum 2.0 Staking várólistáját

Egy most megjelent Coinbase blogbejegyzés szerint a Coinbase ügyfelei mostantól regisztrálhatnak az ETH 2-0 staking-re a Beacon Chain okosszerződésbe. A Beacon Chain a régi Ethereum és az Ethereum 2.0 közötti híd, azaz a blokklánc meghatározó áttérése a proof-of-stake hálózatra.

Ez a frissítés megszünteti a proof-of-work bányászatot a staking javára. Általánosságban 32 ETH-ra van szükség az Ethereum új blokkláncán a validátor node futtatásához. De most a Coinbase lehetővé teszi a felhasználói számára, hogy bármilyen mennyiségű ETH-t betegyenek a számlájukra, és bekapcsolódjanak a staking-be.

Rhea Kaw, a Coinbase kiskereskedelmi csapatának vezető termékmenedzsere elmondta, hogy a Coinbase felhasználói akár 7,5%-os kamatot is kereshetnek a stake-elt ETH-mal az Ethereum hálózat változó megtérülési rátájától függően.

A szolgáltatásért cserébe a Coinbase „jutalékot vesz fel minden kapott jutalomért, és ügyfeleink megtérülési rátája ezt a jutalékot tükrözi” – nyilatkozta Kaw. A Coinbase Felhasználói Szerződése szerint ez a staking jutalék a kapott jutalmak 25%-át teszi ki, tehát ennyit tesz zsebre belőle a Coinbase.

A készülő Ethereum staking opció mellett a Coinbase-felhasználók az Algorand (ALGO (-2,39%), a Cosmos (ATOM (-7,13%)) és a Tezos (XTZ (-4,77%)) tokeneket is stakelhetik.

A Coinbase mellett a Kraken tőzsde is elérhetővé tette az ETH stakelést az ügyfelei számára. A népszerű webes és szoftveres tárca, a MyEtherWallet is az alkalmazáson belül natívan támogatja az ETH 2.0 stakinget.

elindult az Ethereum 2.0

Ethereum 2.0: Az Ethereum nagy durranása

A „Beacon Chain” – az Ethereum új dizájnjának gerince – decemberben lépett életbe, úgy mint az Ethereum 2.0 betéti szerződése. Ahhoz, hogy részesedést szerezzünk az új hálózatban, régi ETH-unkat be kell tennünk ebbe a szerződésbe, majd az átváltja ETH2-re (más néven Beacon Chain ETH vagy BETH).

Miután az ether letétbe került a Beacon Chain-ben, azt közvetlenül nem lehet visszavonni. A tőzsdék közbeiktatása és használata lesz az egyik módja ennek a korlátozásnak a megkerülésére. Kaw elmondta, hogy „kezdetben a Coinbase ügyfelek nem fogják tudni eladni vagy elküldeni a stakelt ether-üket. A Coinbase azonban keresi a megoldásokat, amelyek segítségével az ügyfeleknek módot adnak arra, hogy hamarosan kereskedjenek az érintett stakelt ETH-mal.”

“Az összes ether végül automatikusan áttér az ETH2-re, amint a hálózatban az upgrade végbement,” – összegezte Kaw.

Jelenleg 5,5 milliárd dollár értékű ether van a Beacon Chain betéti szerződésben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.