Nem muzsikált túl jól a Coinbase, oda a nagy terveknek?

A Coinbase beszámolója szerint a harmadik negyedévre vonatkozó adataik meglehetősen nagy bevételbeli csökkenésről árulkodnak. A vállalat nettó jövedelme összesen 39%-kal redukálódott, ami számszerűleg 1.23 millárd dollárt jelent.

A Coinbase névre keresztelt gazdasági társaság, amely kriptovaluták csereplatformjaként működik, július és szeptember között rögzített adatai visszaeső tendenciát mutatnak. Ez semmiféleképpen sincs jótékony hatással a cég terveire vonatkozóan, azonban nem érte őket meglepetésszerűen a fennálló helyzet.

A kriptovaluta-tőzsde a harmadik negyedévbe „gyengébb piaci feltételek mellett lépett be, amelyet az alacsony volatilitás és hanyatló kriptó árfolyamok okoztak.” 

Tudniillik, a pénzügyi óriás a második negyedévet rekordmagas, 2 milliárd dolláros nettó bevétellel zárta – ezután valószínűleg mégis zokon esik számukra a vaskos visszaesés. Ugyanakkor, a jelenlegi negyedév vége újra felfelé ívelő trendet mutatott, amely a negyedik negyedévben is folytatódott.

Annak ellenére, hogy jó néhány mérőszám bezuhant az idei negyedévben, voltak olyanok is, amelyek rohamos növekedésnek indultak. Példának okáért a tranzakciókat lebonyolító felhasználók hónapokra lebontott mértéke (MTU – Monthly Transacting Users) 252%-kal nőtt. Emellett a kereskedelmi volumen 627%-kal ugrott meg, míg a felületen jelen lévő eszközök száma 608%-kal gyarapodott.

A hivatalos jelentésben a Bitcoin és az Ethereum mellett helyett kapott az „egyéb kriptó eszközök” címke is, amely a platformon adásvételre kerülő más kriptókat jelöl. Sőt, olyannyira megerősödött a kereskedelmük, hogy volumenindexük a maga 59%-ával megelőzte az összevont 41%-on dekkoló BTC-t és ETH-t. Ez jelentőségteljes fordulatnak számít, ugyanis míg a Bitcoin és az Ethereum a piaci kapitalizáció következtében a legértékesebb kriptovaluták, mégis ők kerültek jókora hátrányba.

Coinbase adatok

A Coinbase szerint semmi ok az aggodalomra

„Meglátásaink szerint a kriptovilág telis-tele van vadonatúj innovációkkal, mi pedig készen állunk arra, hogy ezeket a lehetőségeket kiaknázzuk”, nyilatkozta Emilie Choi, a Coinbase elnök-vezérigazgatója, a negyedéves jelentéshez kapcsolódóan. A szóban forgó alternatívák közé tartoznak többek között az NFT-k (nem helyettesíthető tokenek) és a Web3 is.

„Gyakorta hangoztatjuk, hogy a volatilitás kulcsfontosságú szerepet tölt be a tranzakciók után befolyt bevételek alakulásában. A harmadik negyedév pedig tökéletes példaként szolgált erre. Továbbá, a Coinbase-t hosszú időre szóló befektetésként kell kezelni.”

Forrás: blockworks.co 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.