A Coinbase szerint a piaci szabadságot tapossa az Apple magatartása

Az egyik legismertebbnek számító, a tőzsdén is jegyzett kriptotőzsde, a Coinbase vezérigazgatója szerint az Apple nem igazán viselkedik tisztességesen a kriptovaluták világában. Ezzel arra reflektált, hogy a technológiai óriás elég sok kriptos funkciót tiltott be az App Store áruházában. Brian Armstrong szerint az Apple viselkedése potenciálisan sérti a trösztellenes szabályokat. Armstrong erről a Superteam podcastjában beszélt még múlt héten.

Armstrong szerint az Apple számára eljön majd a sötét jövő

A Superteam egy rendkívül népszerű podcast, amely a web3 világát mutatja be India szemszögéből. A vezérigazgató tovább fejtegette az Apple kriptoellenes viselkedését, kiemelve, hogy a saját appjukat nem tudták betenni az App Store-ba, miközben egy rivális applikáció bekerülhetett. Armstrong bízik benne, hogy hamarosan kriptokompatibilis eszközök fognak majd megjelenni a piacon, úgyhogy az Apple sokáig már nem maradhat ilyen erős döntési pozícióban. És pontosan ezért szereti a vezérigazgató a decentralizált tőzsdéket, amelyek egyáltalán nem viselkedhetnek úgy, mint egy diktatórikus Apple.

A podcastben még az is felmerült kérdésként, hogy miért nem listázik ilyen-olyan altcoinokat a tőzsde. Armstrong rámutatott, hogy miután szigorúan szabályzott pénzügyi szolgáltató a Coinbase, csak egy hosszú átvizsgálás után, a megfelelő feltételek teljesítése esetén vesznek fel egy coint a tőzsdére. Amennyiben ezeket a feltételeket teljesíti egy kriptovaluta, akkor felkerül a tőzsdére, a többit pedig majd a piac dönti el. A podcastben Armstrongnak volt egy szép mondata. Eszerintmi inkább a különféle eszközök Amazonja akarunk lenni, nem egy falakkal őrzött kert, mint az Apple App Store-ja”.