A Coinbase Wallet integrálta a BNB Chain és az Avalanche blokkláncokat

A Coinbase hivatalos bejelentést tett arról, hogy a tárcája integrálta a BNB Chain és az Avalanche blokkláncokat. A vállalat ezen lépésével a kereskedni vágyók ezentúl több ezer tokenhez jutnak hozzá.

A BNB Chain és az Avalanche integrációját követően a támogatott hálózatok száma immáron négyre emelkedett, beleértve az Ethereumot és a Polygont is. Azon felhasználók, akik a láncon belül szeretnének kereskedni, négy hálózaton keresztül használhatják a decentralizált alkalmazáson belüli tőzsdét, a DEX-et. A vállalat szerint a cél az lenne, hogy a DEX kereskedés világát a Coinbase Walleten belülre hozza.

A Coinbase Wallet DEX kereskedési funkciója a tárcába van integrálva, így szabadon használható, anélkül, hogy a központi tőzsdét is be kellene vonni a műveletbe. Az említett funkció korábban az Ethereum ERC-20-as tokenjeinél volt elérhető, viszont mostantól már a BNB Chain, Avalanche és Polygon esetében is lehetséges.

A Coinbase Wallet előnyei

Természetesen továbbra is lehetőség lesz a Coinbase Wallet alkalmazással csatlakozni a központosított tőzsdéhez, ahol a swap-ok gyorsabbak és olcsóbbak. De így a DEX-en is lehet majd kereskedelmet végezni ugyanazzal az alkalmazással. Másrészt a DEX használata során a swap-ok azonnaliak, tehát nem lehet limitárakat beállítani, mint a centralizált tőzsdéken. Emellett az alkalmazás használója teljes ellenőrzést gyakorol a privát kulcsai felett. Ezzel ellentétben a Coinbase tőzsde használatakor a felhasználó nem rendelkezhet a tárcájához tartozó privát kulcsairól.

Végezetül fontos megemlíteni, hogy az új funkció kezdetben csak korlátozott számú felhasználó számára lesz elérhető, de csak idő kérdése, és mindenki hozzáférhet majd.