Több, mint 1,6 milliárd dollárt bukott a Binance a Luna miatt

A Binance alapító vezérigazgatója, Changpeng Zhao közzétett egy üzenetváltást, amiben a többi vezetővel beszélgetnek a Luna összeomlásáról. A beszélgetés tanúsága szerint CZ (Changpeng Zhao), nem igazán tört össze amiatt, hogy a Binance rengeteg Luna érmével rendelkezett és több, mint 1,6 milliárd dollárt bukott a zuhanás miatt. A kriptotőzsdének a Terra ökoszisztémához köthető egyéb sokmillió dolláros befektetései is csupán alig 2700 dollárt érnek már. Gyakorlatilag minden pénzt elbuktak amit a Terra ökoszisztémához köthető érmékbe fektettek.

CZ-nek nem volt más választása

Még az összeomlás kezdetekor a Binance vezetői úgy döntöttek, hogy nem kezdik el ők is eladni az érméket, tovább gerjesztve az árzuhanást. CZ azt nyilatkozta, hogy a Binance egyszerűen benyeli a Luna összeomlása körüli veszteségeket, és arra kéri a Terra fejlesztőit, hogy abból a kevés pénzből, ami maradt, igyekezzenek inkább a kisbefektetőket kompenzálni. Nagyon szép gesztus, de azért így, hogy a beszélgetés tartalmát maga CZ osztotta meg, azért eléggé marketing szaga van az egésznek. Mindenesetre az mindenképpen igaz, hogy akár több száz millió dollárt is menthetett volna a kriptotőzsde, ha ők is elkezdik szórni az érmét, még mielőtt az árfolyam teljesen összezuhan. Persze ha kiderül, ez a döntés teljesen vállalhatatlan lett volna, tehát nem volt sok választásuk.

Pletykák szerint azonban CZ valójában sokkal jobban kiakadt. Az a hír járja, hogy a Binance a történtek miatt semmilyen körülmények között nem fogja listázni a LUNC tokent. A LUNC token elvileg a LUNA token megújult változata lesz, azonban a többség nagyon szkeptikus az ötlettel kapcsolatban. Do Kwon, a TerraUSD projekt atyja örökre elvesztette a legtöbbek bizalmát. Arról nem is beszélve, hogy Kwon úgy akarja “megújítani” az érmét, hogy lényegében semmit nem változna az egész. E között és a között, hogy ez már nem az első algoritmikus stabilcoin ökoszisztéma amihez Kwonnak köze volt és összedőlt, miközben az ő vagyona töretlen csak nőtt, érdekes párhuzam vonható. Mindezekből kifolyólag még ha el is indul a LUNC, könnyen lehet, hogy soha nem lesz több egy filléres altcoin projektnél, tehát eleve nem is lenne értelme listázni.