A CoinStats iOS csalás jelentős károkat okozott, több mint 1500 tárca érintett

A CoinStats vezető kriptoportfólió-követő platform nemrégiben biztonsági incidenst szenvedett el; a csalás jelentős károkat okozott az iOS-felhasználóknak.

A CoinStats június 22-i bejelentéséből kiderül, hogy a biztonsági rés 1590 tárcát érintett, ami a CoinStats tárcáinak 1,3%-át teszi ki. A csatlakoztatott tárcák és a központosított tőzsdék (CEX-ek) azonban nem voltak érintettek a csalásban.

Hamis értesítésekkel operáltak a csalók

A CoinStats iOS csalás lényege az volt, hogy hamis értesítéseket küldtek a felhasználóknak, amelyekben a csalók jutalmat ígértek számukra. Az értesítésben arra kérték a felhasználókat, hogy egy rosszindulatú weboldalon keresztül lépjenek be a CoinStats AirScout tárcájukba. Az értesítés szövege hamisan arról tájékoztatta a felhasználókat, hogy 14,2 ETH jutalmat nyertek egy, a platform 2 millió felhasználóját és a CoinStats AirScout indítását ünneplő esemény részeként, és a kriptoeszközöket átutalták a CoinStats AirScout tárcájukba.

A CoinStats közleménye szerint a biztonsági rés kifejezetten az alkalmazáson belül létrehozott tárcákat célozta meg. A vállalat jelenleg vizsgálja az ügyet, és azt tanácsolta az érintett tárcákkal rendelkező felhasználóknak, hogy azonnal mozgassák át eszközeiket exportált privát kulcsok segítségével. A CoinStats megadta az érintett tárcák listáját, és biztosította a felhasználókat, hogy a vizsgálat előrehaladtával jelentős változások nem várhatóak ezen a listán.

Blurr.eth jelentős veszteségeket szenvedett el

Annak ellenére, hogy a CoinStats biztosította a felhasználókat, hogy csak a belsőleg generált tárcák kompromittálódtak, a Reddit és az X felhasználói jelentették, hogy néhány külsőleg csatlakoztatott tárca is érintett volt, beleértve a Trust Walletet és a Coinbase Walletet is.

Különösen jelentős veszteségeket szenvedett el Blurr.eth, aki 3657 Maker (MKR) tokent veszített, amelyek értéke hozzávetőlegesen 8,76 millió dollár volt. A lopott MKR-t láncon belül eladták 2482 Ethereumért ETH Price ETH Price . Blurr.eth esete kiemeli, hogy a felhasználóknak rendkívül óvatosnak kell lenniük, ami az értesítések kezelését és a tárcáik biztonságát illeti.

Fontos az éberség

A CoinStats az érintett felhasználóknak a privát kulcsok exportálását és eszközeiknek egy új, biztonságosabb tárcába történő átutalását javasolják. A CoinStats folyamatosan frissíti az érintett tárcák listáját, viszont jelentős változások nem várhatóak a vizsgálat előrehaladtával.

Az eset rávilágít arra, hogy a felhasználóknak mindig résen kell lenniük az átverésekkel szemben, az értesítések és e-mailek forrásának ellenőrzése fontos a hasonló incidensek elkerülése érdekében.

Létfontosságú továbbá, hogy a felhasználók naprakész információkkal rendelkezzenek és azonnali lépéseket tegyenek eszközeik védelme érdekében.