A Coldplay basszusgitárosa beszállt egy blokklánc startupba

  • 17
  •  
  •  
  •  

A Zumo, egy edingburghi tech startup, kihozott egy olyan új applikációt, aminek a segítségével a “hétköznapi emberek” vásárolhatnak és kereskedhetnek online kriptovalutával. A startup egyik befektetője Guy Berryman, a Coldplay basszusgitárosa.

Az applikáción keresztül a felhasználók vehetnek, eladhatnak és kereskedhetnek Bitcoinnal és Ethereummal is.

A skót startupba a Coldplay basszusgitárosa mellett beszállt befektetőként a Murray Capital (egy privát tulajdonú befektetési iroda) és a Skót Befektetési Bank is.

Akár bankszámla nélkül is

A Zumo alapítója és ügyvezetője Nick Jones elmondása szerint “A Covid-19 felgyorsította a készpénzmentes társadalom elérését és a biztonságos és könnyű befektetési formák elterjedését.”

“A Zumoval az emberek biztonságosan kereskedhetnek, tárolhatnak és küldhetnek kriptovalutát, és használhatják a saját pénzüket anélkül, hogy rendelkezniük kellene bankszámlával.”

Az egyik befektető, a Murray Capital ügyvezető igazgatója, David Murray szerint “Most van itt az ideje, hogy olyan technológiákba fektessünk be, amik aktívan fogják formálni a következő generációk anyagi biztonságát. Remek lehetőségünk van arra, hogy azokat is bevonzzuk, akiknek nincs bankszámlája – ilyenek különösen a fejlődő országokban élők – és ebben a misszióban lelkesen támogatói vagyunk a Zumonak.”

A hétköznapi ember applikációja

“Sok blokklánc vállalattal dolgoztam már együtt és a probléma mindig a nem-technikai új felhasználók hatékony integrálása körül volt”, mesélte Charles Read, stratéga és blokklánc tanácsadó, aki többek között a Zumoval is együtt dolgozik.

“A Zumonál megvan a decentralizált technológia minden előnye az új felhasználók megszerzésének kezdeti problémái nélkül. Ezért rendkívül izgalmas, hogy a részese lehetek. Óriási lépés a blokklánc világ számára, hogy a tradicionális és digitális pénznemek egy közös, felhasználóbarát platformon vannak.” – tette hozzá Read.

Nem ez a Coldplay basszusgitárosának első vállalkozása

Az állítólag 90 millió dollárt érő zenész eddig ugyan nem mutatott érdeklődést a kriptovilág iránt, de nem ez az első vállalkozása. Korábban működtetett egy Jezebell nevű ruhaboltot Londonban, ami csődbe ment. 2019-ben pedig indított egy klasszikus autókról szóló magazint, The Road Rat címmel.

Kapcsolódó:


  • 17
  •  
  •  
  •  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.