Pornófilm nézésért tokeneket adományoz egy olasz kriptoprojekt

A PornVisory olasz kriptovaluta projekt azt fontolgatja, hogy a felületén pornót néző felhasználókat tokenekkel jutalmazza.

A PornVisory alapítója, Veronica Noschese úgy fogalmazott, hogy a kriptovaluta és a pornóipar között természetes az összhang. Ez az a szektor, ahol az anonim pénzügyi rendszerekre és fizetési lehetőségekre óriási szükség van. A felnőtt iparban jártas Noschese rámutatott arra a problémára is, amelyet 2019-ben a Pornhub-nak kellett elszenvednie, miután a PayPal értesítés nélkül letiltotta az oldalon dolgozó modellek kifizetéseit.

Megoldás: kriptovaluták

Ugyan már 2018-ban elfogadta a pornó óriás a Verge kriptovalutákat, a PayPal tiltása csak megerősítette abban a döntésében, hogy a jövőben a kriptovalutákkal történő ki-és befizetéseket kell előtérbe helyeznie, ahol ilyen jellegű atrocitás nem érheti sem a modelleket, sem pedig az oldalon lévő felhasználókat. 2020 januárjában a PornHub bejelentette, hogy Tether (USDT) stabil coint is elfogad fizetési lehetőségként. Az oldal akkor azt nyilatkozta, hogy „a pornóiparban sok kérdés merül fel a magánélet és a jó hírnév vonatkozásában. Például, még az iparág legnagyobb neve, a Pornhub is látta, hogyan blokkolja a PayPal a számláját. Az is előfordulhat, hogy valaki nem szeretné a prémium fiókját a feleségével közös bankszámláról fizetni.” 

A PornVisory alapítója elmondta, hogy cégének platformját a Basic Attention Token (BAT) ihlette. A Brave Browser, adatvédelemre fókuszáló webböngésző ugyanis a felhasználóinak BAT tokeneket fizet, ha azok engedélyezik a hirdetéseket a böngészőben. A PornVisory hasonlóképpen működne. Azok a felhasználók akik az erotikus tartalom közben hajlandóak egy-két reklámot megnézni, PVY tokeneket kapnának. Noschese úgy fogalmazott, hogy “A Brave böngésző adott ihletet. Úgy döntöttünk, hogy csinálunk valami hasonlót, de azt a pornóiparhoz kapcsoljuk. A koncepció egyszerű, a felhasználóknak fizetünk a pornófilmek megtekintéséért, és amikor a PornVisory platformra lépnek.”

Olasz airdrop

A PornVisory eddig csak Olaszországban volt ismert felnőtt tartalmat szolgáltató platform, de hamarosan egy angol nyelvű hírfolyamot is elindít. Ezen felül harmadik fél által biztosított pornófilmek is felkerülnek az oldalra, illetve egy élő streaming felület is elérhető lesz.

Noschese kiemelte azt, hogy a PornVisory nem tervezi ICO kibocsátását, csupán marketing célból ingyen tokeneket akar kiosztani. A projektet eddig az alapító saját forrásaiból finanszírozta, de Nochese azt tervezi, hogy külső befektetőket keres, akik érdeklődnek a felnőtt ipar iránt. Mivel a hölgy korábban marketingesként dolgozott a felnőtt szórakoztatóiparban, így komoly kapcsolatokkal rendelkezik, amelyekre most nagy szüksége lehet.

Azok a felhasználók, akik PVY tokenekhez jutnak, különböző szexshopokban, valamint prémium szolgáltatások kifizetésére használhatják fel a tokeneket.

Mauro Baeli, a Deepit ügyvezető igazgatója, aki a PornVisory blokkláncáért felel úgy véli, hogy a vállalat ötlete páratlan és számtalan lehetőség tárháza. Baeli kijelentette, hogy “ha a PornVisory az iparág egy adott szegmensére összpontosít, sikeres lehet. A blokklánc eszközök használata biztosan egy lépéssel előrébb viszi őket.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük