A Sony is nagy potenciált lát a kriptográfiai tokenekben

Úgy tűnik, hogy a Sony belépett a értékpapír tokenek világába, mivel közvetett módon beruházott a Securitize-ba. A Securitize egy san francisco-i platform, amely digitális értékpapírokat bocsát ki és kezel. A zenei- és elektronikai óriás befektetési ága csatlakozott egy olyan finanszírozási körhöz, amely 14 millió USD-t gyűjtött össze.

A cryptonews.com által megosztott Sony-Securitize sajtóközleményben megemlítik, hogy az alapítói körbe a befektetők között olyan japán pénzügyi óriások is szerepelnek mint a Mitsubishi UFJ Financial Group MUFG Innovation Partners és a Nomura Holdings. A Santander InnoVentures befektetési leányvállalata és a Blockchain Capital is befektetők között van.

A Sony bevonása a SFV GB-n keresztül történt. Ez egy kockázatitőke-alap, amelyet a Sony Financial Ventures leányvállalata, valamint a japán kockázatitőke-társaság, a Global Brain együttesen kezel.

Az alap működtetői szerint stratégiai befektetéseket szándékoznak tenni ígéretesnek tűnő fintech startupokba az elkövetkező 10 évben 45.9 millió USD értékben.

A sajtóközleményben az alap azt mondja, hogy célja az, hogy hozzájáruljon a Sony Financial Group “meglévő vállalkozásaihoz és új vállalkozás-létrehozási kezdeményezésekhez”, valamint “a befektetéséből pénzügyi hozamot biztosítson”.

Úgy tűnik, hogy a Sony olyan startupokba fektet be, amelyek képesek együttműködni üzleti egységeivel.

Ez utalás lehet arra, hogy a Securitize ügylet révén a Sony törekszik üzleti tevékenységeinek egyes aspektusait tokenizálni.

Junji Nakamura, az SFV bizottságának igazgatója és tagja elmondta:

“Izgatottak vagyunk a Securitize új kihívásai miatt, és igyekezni fogunk közösen új értéket teremteni.”

A Securitize-ba korábban már befektetettek nagyobb amerikai kriptovállalatok is, mint például a Coinbase Ventures és a Ripple Xpring, valamint a KDDI Open Innovation Fund és a Mitsui Fudosan 31 Ventures ingatlanfejlesztője.

A Sony arra törekszik, hogy “blokklánc-infrastruktúrát” építsen ki a japán írók, zeneszerzők és kiadók jogainak társaságán keresztül. Japán öt legnagyobb zenei társaságával együtt zenei blokklánc alapú szerzői jogkezelési kísérletbe is kezd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük