A Coppola-család forradalmasítja a filmipart a blokkláncok segítségével

Az elmúlt időszakban a kriptovaluták elfogadása abban is megmutatkozott, hogy már filmekben és sorozatokban is feltűnnek egyes kriptok. Sőt, már tartalomgyártók és nagy stúdiók is beszálltak a kriptovilágba, főleg még az NFT-k oldaláról, de egyre inkább ott van már a mainstreamben a bitcoin vagy éppen az ethereum is. Az IndieWire beszámolója szerint a híres filmes Coppola-család most egy olyan projektet indított el, ami megváltoztathatja a filmek finanszírozásának módját. A Roman Coppola által létrehozott Decentralized Pictures célja az, hogy a független filmeseket támogassa egy olyan alap segítségével, amelyet online rajongói közösségek, filmes szakemberek és más résztvevők tartanak fenn és irányítanak.

A Decentralized Pictures saját blokkláncot és kriptovalutát indít

A projekt vezetői jelenleg Sofia és Gia Coppola. Igazából közösségi finanszírozási projektről van szó, amelyben a résztvevő közösség dönti majd el, hogy melyik film kapjon támogatást. Ettől a Coppola-család azt reméli, hogy megoldódik Hollywood egyik nagy problémája. Mert azzal, hogy a közösség vagy éppen a filmrajongók döntik el, hogy melyik filmötletből legyen végül tényleges film, megjelenthetnek olyan témák is, amelyek eddig nem voltak jelen a filmes szektorban. És egy ilyen projekt végrehajtásához és hiteles üzemeltetéséhez szükség van arra, hogy a szavazások és a források elköltése is teljes egészében transzparensek legyenek. Itt jön a képbe a blokklánc-technológia.

Decentralizáció

Minden egyes szavazást a résztvevőktől a blokkláncon fognak tárolni, így teljes egészében demokratikus is utánkövethető lesz a folyamat. A részvételhez természetesen szükséges egy Ismert-meg-a-Vevőd (KYC) procedúra teljesítése, ami egyrészt a szabályozói követelményeket elégíti ki, másrészt biztosítja, hogy csak valódi személyek szavazzanak. A Decentralized Pictures saját kriptovalutával is rendelkezni fog, ez lesz a FILMCredits. Mindenki kap ilyen coinokat, ha résztvesz a szavazásokban és a közösség életében. És lehet majd FILMCredits coinokat keresni játékokkal is a platformon, kvízek kitöltésével és így tovább. A T4L3NT Network blokklánc létrehozásával a Decentralized Pictures jelentősen tudja majd csökkenteni a költségeit. Plusz lehetővé teszi, hogy új tehetségek is betörjenek a piacra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük