‘Crypto’ címmel forog egy új hollywoodi kriptokrimi

Csak idő kérdése volt, hogy mikor fog Hollywood lecsapni a kriptopénzes témájú filmek gyártására. Most elérkezett ez a pillanat is, és sztárok főszereplésével javában zajlik egy új produkció forgatása, amelynek középpontjában egy pénzmosási ügy és a kriptopénzek állnak. Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor kerül a mozikba a hollywoodi kriptokrimi.

Kurt Russel a hollywoodi kriptokrimi egyik főszereplője

A Hollywood Reporter értesülése szerint a filmet jelenleg New Yorkban forgatják, és a főszereplők között van Kurt Russel, Luke Hemsworth, Alexis Bledel, Beau Knapp, Jeremie Harris és Vincent Kartheiser. A film sztorijának középpontjában egy fiatal ügynök (Beau Knapp) áll, akinek szülővárosába kell visszatérnie egy korrupciós ügy kivizsgálása kapcsán, és amelyben egy titokzatos műkereskedő (Alexis Bledel), egy kriptopénzes rajongóból lett kiberdetektív (Jeremie Harris) és egy korrupt könyvelő (Vncent Kartheiser) is érintett. Az ügynök apját Kurt Russell játssza, testvérét pedig Luke Hemsworth.

Kurt Russell a ’70-es évek óta színészkedik és rengeteg nagy hollywoodi filmben szerepelt, Beau Knapp a Netflix sztárja, Alexis Bledel többek között A szolgálólány meséje című sorozatban is játszik, Luke Hemsworthtel pedig a Westworldben is lehet találkozni.

Kurt Russel, forrás: EveryEyeCinema

A Crypto producerei szerint a történet A cég és A tetovált lány filmek vonalát követi, mindezt azonban egy kriptopénzes csavarral megtűzdelve. Yale Levine producer úgy fogalmazott, hogy a kriptopénz világszerte felkeltette a fogyasztók és a vállalkozók figyelmét, de filmes területen ez a téma eddig még nem volt feldolgozva egy árnyaltabb és izgalmasabb módon. A filmet Carlyle Eubank és David Frigerio írta Jeff Ingber egyik könyve alapján és John Stalberg Jr. rendezi. Eubank és Frigerio korábban a The Signal scifi forgatókönyvét írták, Stalberg pedig a High School rendezésével vált ismertté. Jeff Ingber magyar származású pénzügyi szakértő és író, akinek ‘Béla’s Letters’ című könyve apja, Ingber Béla életét meséli el, aki holokauszt túlélő volt.

A Crypto nem az első olyan film, amelyben kriptopénzek is szerepelnek. A Dope 2015-ben került a mozikba, a Bitcoin Heist 2016-ban jött ki, valamint BitCoin címmel készülőben van egy film Christian Cashmir rendezésében, a Lamborghini – A legenda érdekessége pedig, hogy egy blokklánc vállalkozás is résztvesz a produkció finanszírozásában és gyártásában.

Borítókép forrása: CiakMagazine

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük