A Covesting kriptotőzsde blokklánc engedélyt kapott Gibraltárban

A Brexit utáni egyetlen megoldás Gibraltár pénzügyi szektorának, ha előre menekül, és blokklánc startupokat csábít a területére.

Gibraltár pénzügyi szabályozója DLT szolgáltatói engedélyt adott a Covesting európai székhelyű kriptotőzsdének. A lépés pár nappal azután jött, hogy az egyesült királysági Coinfloor szintén DLT-licenchez jutott köszönhetően annak, hogy a brit tengerentúli terület korábban elfogadta kriptopénzes szabályozási kerettervét.

Gibraltár Pénzügyi Szolgáltató Bizottsága (Gibraltar Financial Services Commission – GFSC) az engedélyre jelentkező cégektől megfelelő pénzügyi forrás felmutatását követeli meg, amely mellé még stabil IT-rendszer és monitorozás meglétét is biztosítaniuk kell. A nemzetközi pénzmosási és terrorizmus elleni pénzügyi szabályoknak való megfelelés szintén alapkövetelmény.

Mint ilyen, azok a cégek melyek a GFSC-től kapnak engedélyt egyben garanciát vállalnak az ügyfeleik letétjeinek biztonságára és a szolgáltatásuk megbízhatóságának fenntarthatóságára.

A felügyelet hozzáteszi ugyanakkor, ezek a szabályok nincsenek kőbe vésve és a szabályozó igyekszik “egy rugalmas és rugalmasan alkalmazható megközelítést alkalmazni a modern típusú üzleti tevékenységek, termékek és üzleti modellek esetén.”

A blokklánc startupok becsábítása az önrendelkezési joggal rendelkező területre az egyik módja annak hogy Gibraltár fenntartsa a dinamikusan növekvő pénzügyi szolgáltató szektorát miután a következő évben az Egyesült Királysággal együttesen kilép az EU-ból.

Dmitrij Pruglo, a Covesting alapítója és CEO-ja miután megkapták a DLT-engedélyt a Business Insidernek azt nyilatkozta, óriási lépés vállalata és a kriptoközösség számára.

A Covesting segítségével a hétköznapi befektetők képesek felkutatni és összehasonlítani több száz kriptotrader teljesítményét és automatikusan lemásolhatják kereskedési stratégiájukat.

Ezzel együtt a Covesting platform segítséget nyújt az új kereskedő-tehetségeknek, hogy bemutathassák kereskedési eredményeiket mialatt egy kölcsönösen tisztességes környezetben versenyezhetnek egymással.‎

A Covesting platformot Dmitrij Pruglo alapította pár ex-Saxo banki menedzserrel közösen akik együtt több évtizedes múltra tekintenek vissza a devizakereskedelem, határidős ügyletek és derivatív kereskedés területén. A platform célja, hogy azok a hétköznapi befektetők, akiknek nincs meg az idejük vagy a technikai tudásuk, hogy daytraderekké váljanak szintén részesülhessenek a kriptopénz kereskedelem gyümölcséből és a platform segítségével intelligensen lehet az új piacokba fektetni.‎

“Ahhoz, hogy új standardot állítsunk fel a kriptotőzsdék között, hogy szabályozott környezetben kereskedhessünk, hogy bevált gyakorlatokat alkalmazhassunk és hogy az új szektor trendteremtőivé váljunk, úgy definiáljuk magunkat, mint egy hosszú út legelején álló vállalat. Örömmel regisztrálunk céget Gibraltáron és működünk engedélyhez kötötten egy olyan joghatóságon belül, ahol a kormány és a helyi szolgáltatók egyaránt támogatják a kriptogazdaság fejlődését.” tette hozzá Pruglo.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük