A Crypto.com 100 dollár helyett véletlenül 10,5 milliót utalt át egy nőnek

A világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjének számító Crypto.com is követhet el hibákat, és nem is akármilyet. A platform még 2021 májusában véletlenül 10,5 milliót utalt át egy Melbourneben élő nőnek, akinek eredetileg 100 dollár visszatérítést kellett volna kapnia.

A nem mindennapi esetre hét hónap után lettek figyelmesek, mikor a mulasztást előző év decemberében végbement ellenőrzés során fedezték fel. A hibás eset egy hatalmas figyelmetlenség miatt keletkezett. Az egyik alkalmazott az eredetileg visszatérítendő 100 dollár helyett a fizetési rovatba egy számlaszámot írt be, majd ezután mit sem sejtve elutalta az összeget. 

Jelen állás szerint a Crypto.com jogi lépéseket tesz annak érdekében, hogy a hibásan elküldött összeget mihamarabb vissza tudja szerezni.

Azonban ezzel lenne egy kis probléma, ugyanis az összeg nagyrészét a nő már elköltötte. Egyes források szerint a pénzből egy 1,35 millió dolláros ausztrál ingatlant is vett, amiről a bíróság legújabban azt döntötte el, hogy el kell adni, és az ebből befolyó összeget vissza kell juttatni a vállalatnak.

Az ausztrál nő által vásárolt ingatlan. Forrás: tickernews.com.

„Kétségtelen, hogy ha a számládon olyat találsz, aminek nem kellene ott lennie, akkor azonnal értesíted a feladót.” – fogalmazott egy ügyvéd.

Az ügyet októberben viszik újra bíróság elé, azonban azt nem tudni, hogy a történetnek mikor kerül pont a végére.