A globális kriptoelfogadás üteme megegyezik az internet elterjedésének volumenével

Ha azon agyalunk, vajon hány ember van már, aki valamilyen oknál fogva úgy döntött, hogy kriptóba fektet, azt gondolhatjuk: sok. Egy digitális eszközfizetéssel foglalkozó cég új tanulmánya most fényt derít a “sok” számszerű adataira.

A szingapúri székhelyű TripleA szerint a cég több mint egy tucat jelentésből és felmérésből gyűjtött adatokat, hogy “a lehető legátfogóbb és legpontosabb statisztikákat” kapják a tanulmányukhoz.

A cég kutatása szerint a globális kriptobirtoklási arány idén átlagosan 4,2% volt. Ez több mint 320 000 000 digitális eszközhasználót jelent világszerte.

A globális kriptoelfogadás élén az Egyesült Államok áll 46 millió felhasználójával. A dobogó második és harmadik fokát pedig India és Pakisztán foglalja el 27 és 26 millió kriptopénzzel rendelkező személyével.

Kontinensek alapján Ázsia viszi a pálmát, ahol 130 millió személy döntött úgy, hogy kriptovalutába fektet. Az ezüst és bronzérem pedig Afrikát és Észak-Amerikát illeti, ahol 53 és 51 millió kritpofelhasználó él.

kriptoelfogadás, tanulmány

A tanulmányból az is kiolvasható, hogy a kriptofelhasználók 2014 óta tartó növekedése az 1990-es évekbeli internet elterjedésének pályáját követi.

kriptoelfogadás, tanulmány

Ami a Bitcoint (BTC) illeti, a tanulmány kiemeli, hogy a piaci kapitalizáció szerint vezető kriptó értéke 2012 és 2021 között elképesztő, 540%-os növekedést mutatott.

“A Bitcoin éves növekedési üteme 2021-ben elérte a 60%-ot, és a kriptopénzek piaca az előrejelzések szerint 2019 és 2025 között 56,4%-os összetett éves növekedési rátával fog emelkedni”.

A kriptovaluta különböző iparágakra gyakorolt hatását vizsgálva a tanulmány kiemeli, hogy az Egyesült Államokban működő vállalkozások 85%-a szerint a digitális eszközfizetések lehetővé tétele kiemelt prioritás. Emellett a kriptovaluta-fizetéseket elfogadó vállalkozások átlagosan 327%-os megtérülési növekedést tapasztaltak, és akár 40%-kal több új ügyfelet szereztek.