A Crypto.com az egyik legfontosabb engedélyt szerezte meg Brazíliában

A Crypto.com megkapta a brazil központi banktól az Elektronikus Pénzügyi Szervezeti (EMI) engedélyt, ami a legmagasabb szintű jogosultság.

Az engedély lehetővé teszi a kriptotőzsde számára, hogy közvetlen banki utalásokat hajtson végre az ügyfelek irányába, emellett pedig kártyákat is kibocsáthat a felhasználóknak Brazíliában, a kriptotér egyik legaktívabb latin-amerikai országában. A Crypto.com egyébként már 2021 novembere óta jelen van Brazíliában, de ahogy arról korábban beszámoltunk, a Binance és a Coinbase szerint is hatalmas lehetőség van a növekvő brazil piacban.

A kriptotőzsde minden országban szeretné megszerezni a szükséges engedélyeket

A Crypto.com vezérigazgatója, Kris Marszalek az EMI engedély megszerzésével kapcsolatban elmondta:

„Brazília és az egész latin-amerikai piac jelentős régió a kriptók minden tárcában való megjelenéséről szóló elképzelésünk megvalósításában. Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy megszereztük az engedélyt Brazíliában, ami lehetővé teszi számunkra, hogy biztonságos, és az előírásoknak megfelelő platformként vezető szerepet töltsünk be. Alig várjuk, hogy továbbra is együtt dolgozhassunk a szabályozó hatóságokkal az egész régióban, hogy tovább népszerűsíthessük a kriptopénzeket és a blokklánc technológiát.”

Marcos Jarne, a kriptotőzsde Latin-Amerikáért felelős vezetője hozzátette:

„Latin-Amerika a kriptók bevezetésének egyik fő mozgatórugója, és a szabályozó hatóságok is kulcsszerepet játszanak ennek előmozdításában. Ez egy izgalmas lépés a brazíliai és latin-amerikai országokban tett utunk során, és még sok minden vár ránk.”

A tőzsde vezérigazgatója egyébként egy korábbi nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy szeretnének minden szükséges engedélyt megszerezni azokban az országokban, ahol működnek. Úgy néz ki a platform valóban együttműködik a szabályozó hatóságokkal, A Crypto.com ugyanis az elmúlt időben Szingapúrban, Franciaországban, Kanadában, Dél-Koreában, Olaszországban és az Egyesült Királyságban is különféle engedélyeket szerzett.