A Crypto.com egy időre felfüggesztette a lehívásokat, egyesek állítják elvesztették a pénzüket

A Crypto.com a Twitteren azt írta, gyanús tevékenységek miatt a lehívásokat egy időre felfüggesztették. Egyesek arról számoltak be, hogy elveszett a pénzük. 

A vállalat bejelentette, hogy nem kerültek veszélybe a pénzeszközök, de a felhasználók közül többen arra panaszkodtak a Twitteren, hogy eltűnt a kriptotőzsdén tartott Ethereumuk.

Ben Baller, egy kripto-rajongó és vállalkozó azt állítja, hogy 4,25 ETH-t vesztett, ami nagyjából 13 000 dollárnak felel meg. Baller állítja, hogy hat óra leforgása alatt 5000 ETH tűnt el egy ETH tárcából, ami körülbelül 16 millió dollárnak felel meg. A Dogecoin társalapítója, Billy Markus “furcsa” tevékenységeket észlelt a Crypto.com Ethereum tárcáján; 2-5 ETH összegű átutalások mentek új tárcákba.

A Crypto.com ragaszkodott ahhoz, hogy a pillanatnyi üzemzavar nem érintette a pénzeszközöket. A vállalat azt tanácsolta a felhasználóknak, hogy jelentkezzenek vissza az alkalmazásukba és a tőzsdei fiókjaikba, majd módosítsák a kétfaktoros hitelesítést. Egy felhasználó, Matt Nutt azt tweetelte: “A 2FA beállításakor hibaüzenet jelent meg: “Sajnáljuk, váratlan probléma merült fel. Kérjük, próbálja meg később újra, vagy lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal élő chat-en vagy a [email protected] címen keresztül… Mi folyik itt :(“.

Ez a technikai malőr nem jó PR egy olyan cégnek, amely 2021-ben jelentős marketinglépéseket tett. A vállalat 700 millió dollárt fizetett a Los Angeles Lakersnek otthont adó korábbi Staples Center névhasználati jogaiért.

A helyszínt átkeresztelték Crypto.com arénára. A Crypto.com Visa kártyát 40 országban vezették be. A vállalat “Fortune Favors The Brave” (A szerencse a bátraknak kedvez) elnevezésű nyilvános kampányt is indított Matt Damon főszereplésével.

A Crypto.com a felhasználói pénzeszközök 100%-át offline hideg pénztárcákon tartja, a Ledger intézményi szintű, Ledger Vault nevű megoldását használva, emellett több mint 750 millió dolláros vagyonra rendelkezik biztosítással.