A Crypto.com NFT platformot indít, Snoop Dogg művei is megjelennek

A Crypto.com kriptovaluta-tőzsde március 26-án indít el egy NFT platformot ( Non-fungible token), olyan tartalmakkal, mint Snoop Dogg, Lionel Ritchie és Boy George művei.

A hongkongi székhelyű tőzsde kedden jelentette be az indulást, azt állítva, hogy ez lesz a “világ legnagyobb és legfelhasználóbarátabb NFT platformja“.

A platformhoz kizárólag meghívásos regisztrációval lehet csatlakozni. A mainstream és a digitális művészek közötti együttműködést fogja bemutatni. Boy George például keverni fogja zenéjét az animált és állókép alkotásaival.

A Crypto.com partnere, az Aston Martin Cognizant Forma-1 csapata 60 év után tért vissza idén az F1-be versenysorozatba, amit most az oldalon megjelenő NFT-k gyűjteményével ünnepel. Más sportcsapatokat és bajnokságokat a következő hetekben fognak bejelenteni.

A vállalkozást a Crypto.com új, NFT-kért felelős globális vezetője, Joe Conyers III zeneipari veterán vezeti.

Crypto.com NFT platform

Mik azok a nem-helyettesíthető tokenek és mire valók?

A múlt héten megjelent cikkünkben részletesen is foglalkoztunk a nem-helyettesíthető tokenekkel.

Az NFT-k nagyon hasonlóak a Bitcoinhoz és más kriptovalutákhoz, egy kulcsfontosságú különbséggel:

Míg minden Bitcoin cserélhető egymással, ezek nem. Ahogy a neve is sugallja, a nem-helyettesíthető tokenek egyediek. A tokenek virtuális okiratként működnek, és egy digitális eszköz/alkotás tulajdonjogát testesítik meg. Egy digitális főkönyvbe töltődnek fel, ahol a legfontosabb információkat tárolja róluk: a létrehozás dátumát, mikor adták el, mennyiért és kinek.

Egyes kivitelekben ezeket az információbiteket egy kriptográfiai hash funkció közvetíti, amely algoritmus ezeket az információkat átveszi és egyedi azonosítóvá alakítja. Ezen információk legkisebb változása más azonosítót generálna. Ez lehetővé teszi a leendő vásárlók számára, hogy egy eszközt ne hamisítsanak meg. Más dizájnokban a metaadatokat egymástól függetlenül tárolják.

Röviden összefoglalva tehát az NFT token olyan, mint egy eszköz vagy alkotás digitális útlevele, amely lehetővé teszi hitelességnek megalapozását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük