NFT-k… mindenhol csak NFT-k…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Déjà vu? Rekord bitcoin árfolyam, és NFT-k voltak a hírek középpontjában – mintha semmi sem változott volna az előző héthez képest.

A hét legfontosabb kriptovaluta hírei egy helyen

A héten az intézményi szektort a Morgan Stanley képviselte a bitcoin piacán. Először a hét elején egy kiszivárgott dokumentációra hivatkozva jelent meg a hír, hogy az amerikai befektetési bank három alap indítását tervezi, ami lehetővé tenné a bitcoin befektetést a magas jövedelmű ügyfeleiknek. Ha ez nem lett volna elég, pénteken dupláztak: ha igazak a piaci pletykák, akkor 2 milliárd dolláros ajánlatot tett a bithumb koreai bitcoin tőzsdére a majdnem százéves nagybank.

A Morgan Stanley mellett már lassan nem marad olyan nagy amerikai befektetési bank, ami nem ült volna fel a bitcoin vonatra. A Bank of America viszont mégsem a bitcoin mellett tette le a voksát. A legfrissebb jelentésük szerint az Ethereum még a bitcoinnál is jobb.

Ethereum vagy bitcoin – Anthony Scaramucci szerint a kriptopénzek úgy változtatják meg a világot, mint Kopernikusz tette az 1500-as években.

Dübörög az NFT őrület

Az idei év egyik legnagyobb durranása minden bizonnyal az NFT-k lesznek, amelyek már a DeFi piactól is ellopták a showt. Mivel pedig a digitális műalkotások iránti érdeklődés brutálisan megnőtt, már csak idő kérdése volt, hogy Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója mikor száll be a buliba. Elon Musk, a világ leggazdagabb embere legelső NFT műalkotását szerette volna áruba bocsátani, melynek címe „Egy dal az NFT-kről”, de aztán meggondolta magát.

Figyelmeztet a DC Comics: csak az övék a Batman témájú NFT. Gotham város köpönyeges bűnüldözőjén, Batman képregények és filmek világán alapuló NFT-t jelentett be a Detective Comics (DC) médiabirodalom. A vállalat a Veve nevű NFT tokengenerálására specializálódott startuppal együttműködésben fogja a piacra dobni a Batman témájú digitális műalkotásokat.

A héten elég szörnyű napra virradtak a Roll közösségi pénzes megoldást kínáló platformjának felhasználói. A kriptoinfluenszerek népszerű megoldásának számító platformon kereskednek a legnépszerűbb NFT-s kriptovalutákkal, mint a WHALE, RARE vagy PICA tokenjeivel. A héten valaki közel 3000 Ethereumot, azaz majdnem 6 millió dollárt tudott kilopni az oldalról. Nem csoda, hogy a több közösségi token árfolyama zuhant a mélybe, összesen több mint 50%-kal csökkentve az értékükön.

Cristiano Ronaldo egyedi 2020-2021-es Sorare NFT kártyája 290 000 dollárért gazdára talált. Ez minden idők legdrágább sport NFT-je.

250 ezer dollár lehet a mostani emelkedő trend teteje?!

Hónapok óta folyamatosan felfelé menetel a bitcoin árfolyama, így sokakban felmerül, hogy mégis meddig emelkedhet még tovább az árfolyam, mielőtt kipukkadna a “bitcoin lufi”. Annak ellenére, hogy már huzamosabb ideje felfelé tart az árfolyam, a Glassnode elemző cég elemzése szerint akár bőven hatszámjegyű is lehet a bitcoin árfolyama akár idén.

A hosszútávú bitcoin befektetők által tartott BTC piaci értékét jelző LTH MVRV (long term holder market value to real value) mutató jelenleg tízes értéknél áll, ami még a piros (20-as értéknél fennálló) zóna alatt van. A korábbi hasonló emelkedő ciklusoknál, amikor a mutató értéke 10-nél járt, a bitcoin árfolyama még csak 4500 dollár volt. Amikor pedig az LTH MVRV mutató a csúcsra ért 2017 decemberében, akkor közel 4,5-szer volt már magasabb az árfolyam. Ha az árfolyam mozgás ismétli önmagát, akkor ez a mostani árfolyam 4,5-szeresét is hozhatja majd. Azaz akár 250 ezer dollárt is érhet majd egy bitcoin. Ekkor a teljes piaci kapitalizáció 4,7 billió dollárral Apple cég kétszeresét érheti majd.

BTC piaci értékét jelző LTH MVRV (long term holder market value to real value) mutató

Elsőre abszurdul optimistának hathat a 250 ezer dolláros bitcoin, de nem a Glassnode állt elő először ezzel az árfolyammal. Max Keiser, aki meglepően pontosan előrejelezte a 2020 év végi bitcoin árfolyamot, 220 ezer dolláros bitcoin árfolyamot jósol idénre. A népszerű stock-to-flow S2FX modellje pedig szintén hasonló nagyságrendet, 288 ezer dolláros bitcoin árfolyamot prognosztizál idénre.

A további növekedési potenciál mellett áll a bitcoin hálózat jelenlegi aktivitása is, ami az elmúlt hónapokban az árfolyammal párhuzamosan exponenciálisan növekedett.

Ledger Nano X - The secure hardware wallet

A bitcoint tartalmazó címek száma új csúcson áll 36 millió darab felett. Emellett pedig a legalább 0,01 bitcoint, azaz közel 600 dollárt érő bitcoin címek is rekordot döntöttek 8,9 millió darabnál a napokban.

a legalább 0,01 bitcoint, azaz közel 600 dollárt érő bitcoin címek is rekordot döntöttek 8,9 millió darabnál

Múlt héten szombaton 61800 dollárnál tetőzött a bitcoin árfolyam, innen egy erősebb korrekcióval 3 nap alatt 53 ezer dollárig süllyedt. A hét elején több negatív hír is erősítette a csúcsdöntés utáni lefelé tartó árfolyammozgást. Indiában most éppen a kriptopénzek tiltása felé vette az irányt a szabályozás, és általában gyengébb volt a hét első fele is a piacokon.

A 60 ezer dolláros szint mindenképpen erős ellenállás a további növekedésben

A 60 ezer dolláros szint mindenképpen erős ellenállás a további növekedésben. Ha sikerülne a bitcoinnak tartósan 60 ezer dollár felett maradnia az könnyedén 68 ezerig viheti a kriptopénz árfolyamát. A legutolsó aljat 42 ezer dollárnál jegyezte a bitcoin, minden efeletti árfolyam szint igazából még nem jelent egyáltalán trendfordulót.

Az viszont elképzelhető, hogy a 60 ezer dolláros ellenállás áttöréséhez előbb egy oldalazás segítségével erőt gyűjt az árfolyam a következő napokban.

Altcoin hírek

Egy frissen megjelent elemzés szerint felmerült a gyanú, hogy a Binance Smart Chain hamis volumen adatokat jelentett, végülis azonban az adatok átvilágítása érdekes megállapításokhoz vezetett. Több gyanú is felmerült azzal kapcsolatban, hogy a Binance Smart Chain (BSC) hamis volumen adatokat tett közzé. Több kriptoelemző is belevetette magát a témába, köztük Andrew Kong [@Rewkang] és Sam Bankman Fried (SBF), akik érdekes összefüggésekre bukkantak.

Tweet formájában figyelmeztette felhasználóit a PancakeSwap decentralizált kriptotőzsde, hogy jelenleg DNS típusú hackertámadás alatt állnak. Nem sokkal korábban a Cream Finance nevű kriptoeszköz kereskedést kínáló weboldal is hasonló támadásról adott hírt.

Listázta a Coinbase Pro az ADA tokent, magára talált az árfolyam. A listázás hírére 24 óra alatt közel 20%-ot erősödött a dollárral szemben a Cardano hálózat ADA tokenje.

A kriptovaluta piacok vezető eszközkezelője, a Grayscale újabb öt altcoin fedezetű és azok árfolyamát követő befektetési alap indítását jelentette be tegnap. Ezzel a digitális eszköz alapjainak száma 14-re emelkedett, felrobbant a BAT, LINK, MANA, FIL és LPT árfolyama.

8 másodperc alatt elkapkodták a B-cube.ai francia-magyar fejlesztésű ICO tokenjeit. Az ICO privát értékesítés fázisában tart, az értékesített 9.6 millió tokennel 431,000 dollárt (133 millió forintot) gyűjtöttek.

 

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.