Egy óriási NFT eladás a piac újjáéledését eredményezheti

2020-ban és 2021-ben a nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) voltak a kriptopiac slágerei. Az olyan projektek, mint a Bored Ape Yacht Club (BAYC) vagy az Azuki, szó szerint letarolták a kriptopiacot. Dollármilliárdokat költöttek el ilyen tokenekre, minden hírességnek volt valamilyen NFT-ügye és sokan vagyonokat szereztek. Azonban 2022-től kezdve az őrület alábbhagyott és a legtöbb NFT árfolyama messze elmarad korábbi csúcsától. Az elmúlt évek stagnáló NFT-környezete ellenére nemrég egy olyan komoly eladás történt a CryptoPunk NFT projektben, ami az egész NFT piac újraindulásának jele is lehet.

Vajon a CryptoPunk 3100 NFT eladása lehet a jel a piac újraindulásához?

A CryptoPunk 3100 ugyanis 2024. március elején 4500 ETH-ért kelt el, ami több mint 16 millió dollárnak felel meg. Az NFT egyike a kilenc Alien Punknak, így az egyik legritkább NFT a gyűjteményben. Ez az eladás a második legnagyobb eladás a CrypoPunk platformon. Csak a CryptoPunk 5822 előzi meg, amely szintén egy Alien Punk, és amely 8000 ETH-ért, azaz több mint 23,7 millió dollárért kelt el. Ha pedig az összes NFT-t nézzük, akkor ez minden idők hatodik legnagyobb értékű eladása az összes NFT projektet tekintve. A CryptoPunk 3100 utoljára 2021. márciusában cserélt gazdát 4200 ETH-ért, ami akkor több mint 7,5 millió dollárt ért. Ez azt jelenti, hogy az előző tulajdonos több mint 8 millió dollárt profitált az eladásból, miközben kevesebb mint három évig tartotta.

A nyereség nagy része azonban az ETH árfolyamának emelkedéséből származott; az eladással mindössze 300 ETH pluszhoz jutott volna. A névtelen vásárló kriptotárcáját csak négy nappal korábban hozták létre, és kizárólag az NFT megvásárlására használták. A pénztárca azonban 300 ETH-val volt túltöltve, ami több mint 1 millió dollárt ér. Érdekes kérdés, hogy mit csinál ezzel a pár tokennel a tulajdonosa. Az eladás komoly változást hozhat az NFT-piacokon, amelyeken az utóbbi időben nagy a pangás. A Statista szerint a 2023-as értékesítési volumen jóval a 2022-es és 2021-es számok alatt volt, és az árak is csökkentek. Akárhogy is, ez a mostani értékesítés akár egy jel, egy startpisztoly lehet a befektetők számára, hogy érdemes visszatérni az NFT-k piacához.