Rekt: csaló bitcoin bérgyilkoshoz fordult egy kacifántos szerelmi háromszög elszenvedője

Egy szerelmi kapcsolatban cserbenhagyott német férfi bitcoin bérgyilkoshoz fordult, miután az ‘online boszorkányság’ nem vetett véget leendő szerelme kapcsolatának – írják a berlini hatóságok.

A 28 éves férfi állítólag 24 000 dollárt fizetett bitcoinban arra, hogy felbéreljen a darkweben egy bérgyilkost, hogy megölje szerelmi riválisát. A bérgyilkosról azonban kiderült, hogy nem volt több egy online átverés haszonélvezőjénél, és a vádlott elvesztette az összes bitcoinját.

Helyi lapok arról számoltak be, hogy a férfi először számos ‘boszorkány átkot’ vásárolt az interneten, hogy véget vessen a kapcsolatnak. Amikor azonban idén februárig semmi sem változott, egy kevésbé misztikus B-tervet eszelt ki.

csaló bitcoin bérgyilkos

A bitcoin bérgyilkos csaló volt

Március 7-én a vádlott regisztrált egy weboldalon, amely azt állította, hogy bérgyilkosságok közvetítését végzi. A vádlott mintegy 9000 dollár értékű Bitcoint ajánlott fel egy bérgyilkos felbérléséért. Némi alkudozás után az árról a megrendelés megtörtént, és a gyilkosságot március 23-ra szervezték meg.

Két nappal a megbeszélt időpont előtt azonban a bérgyilkos-szolgálat arról tájékoztatta a vádlottat, hogy a megrendelt bérgyilkost letartóztatták.

A weboldal adminisztrátora ekkor közölte, hogy egy másik bérgyilkos végezheti el a munkát, de csak akkor, ha a vádlott 24 000 dollárra emeli az ajánlatát. A vádlott beleegyezett, és a gyilkosságot átütemezték március 28-ra.

Ilyen ‘bérgyilkosságra’ azonban nem került sor, és április 3-án a bosszús vádlott panaszt tett a ‘bérgyilkosoknál’ a ‘szerződés nem teljesítése miatt’. Másnap a bérgyilkosok felfedték az igazságot a műveletről, és tájékoztatták a vádlottat, hogy valójában átverték. A weboldal adminisztrátora ezután azt javasolta a vádlottnak, hogy saját maga is adja ki magát online bérgyilkosnak, és verje át a gyanútlan áldozatokat.

A nyomozóhatóság szerint a vádlott élt is a javaslattal, és a weboldalon ő is kiadta magát egy csaló bérgyilkosnak. Közben már egy újságíró is nyomozott a bérgyilkos átverős ügyben. Ő fedezte fel a vádlott terveit, és továbbította adatait a német hatóságoknak.

Április 9-én aztán letartóztatták a vádlottat, és a berlini tartományi bíróság gyilkosságra való felbujtás gyanújával vádolta meg. A bűnügyi per még folyamatban van.