Lebukott a magyar díler, aki darkwebről rendelt kábítószert és bitcoinnal fizetett

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt két férfival szemben. Az egyik több ezer, külföldről postai úton beszerzett ecstasy tablettát értékesített több személynek, köztük a másik letartóztatott férfinak.

A magyar díler 2019 decemberétől 2020 júniusáig havi szinten, több ezer ecstasy tablettát értékesített Győr és Kisbér területén több személynek, köztük a másik férfinak. A kábítószerrel kereskedő magyar állampolgár a tablettákat Hollandiából és Németországból egy darkwebes piactérről szerezte be postai úton, a kábítószer ellenértékét pedig bitcoinnal fizette meg és darabonként legalább 2000 forintért értékesítette tovább azokat.

A férfitól a nyomozó hatóság összesen 946 db ecstasy tablettát foglalt le, melyet a férfi mostanában akart eladni.

A főügyészség a férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntette, a másik férfival szemben kábítószer birtoklása bűntette miatt emelt vádat.

A kábítószerrel kereskedő férfi börtönbüntetésre számíthat és a közügyek gyakorlásától is eltilthatják, míg a másik gyanúsított felfüggesztett szabadságvesztést kaphat. Ezen túlmenően a főügyészség indítványt tett arra is, hogy a törvényszék a vádlottól lefoglalt kábítószert kobozza el és vele szemben 430.000 forint összegben vagyonelkobzást rendeljen el.