A CZ által megkérdezett befektetők 66%-a támogatja a díjmentes kereskedést

Mind a hagyományos, mind a kripto befektetők a kereskedési díjakat tartják az egyik legjelentősebb hátránynak, amikor a tőzsdéken keresztül történő befektetésről van szó. Így nem csoda, hogy amikor Changpeng “CZ” Zhao, a Binance alapítója és vezérigazgatója megkérdezte a befektetőket, hogy érdekli-e őket a díjmentes kereskedés a kriptotőzsdén, a válasz egyöntetű igen volt, a vállalkozó által jelzett inherens kockázatok ellenére is.

A Binance a legnagyobb kriptotőzsdeként van jelen a világon. A kereskedési volumen tekintetében 10-szeresen felülmúlja legközelebbi versenytársát, az FTX-et. Zhao, aki arról ismert, hogy a közösségi visszajelzések alapján valósít meg funkciókat, a Twitteren keresztül érte el, hogy felmérje a befektetők hangulatát a kereskedési díjak teljes eltörlésével kapcsolatban.

Bár a díjmentes kereskedés ideálisnak tűnhet a befektetők számára, CZ rámutatott néhány problémára, amely a folyamat során merülhet fel. Az egyik legjelentősebb potenciélis aggály a wash trading. Ennek a kereskedési típusnak során a felhasználó vételek és eladások sorozatát hajtja végre a piaci aktivitás manipulálása érdekében. Leginkább arra használják, hogy a felhasználó feljebb lépjen a VIP szinteken a Binance-on.

CZ továbbá kijelentette, hogy a zéró-díjas kereskedés bevezetése megköveteli, hogy a Binance számos új óvintézkedést vezessen be. Ezalatt többek között különböző törvénytelen kereskedések azonosítására szolgáló felderítő eszközökre gondolhatunk.

A kriptotőzsdén minden egyes VIP szinthez bizonyos kereskedési előnyök kapcsolódnak, beleértve az alacsonyabb kereskedési díjakat. Ennek eredményeképpen Brian Rast profi pókerjátékos megkérdezte: “Tehát ha nincsenek díjak, akkor miért van szükség VIP szintekre?”. A férfi kérdése megválaszolatlan maradt.

CZ szavazására a cikk írásakor több mint 35 600 befektető adott választ. A voksolók 65,7%-a hajlott a díjmentes kereskedésre. Zhao nyitott a változtatások végrehajtására, függetlenül az új rendszerrel járó kihívásoktól: “Lássuk, mit mond a közvélemény-kutatás. Meghallgatjuk a felhasználóinkat.”

Binance, díjmentes. CZ, Changpeng Zhaohan

 

A megállíthatatlan kriptotőzsde

A Binance fokozatosan szaporítja gyökereit a világon, miközben folyamatosan szerzi a regisztrációkat és működési engedélyeket a szabályozó hatóságoktól. Folytatva terjeszkedési sorozatát, a Binance spanyol leányvállalata, a Moon Tech Spain csütörtökön VASP-ként lett regisztrálva a spanyol központi bank által. CZ a Binance felhasználók védelmére irányuló szándékának tulajdonította a fejleményt:

“A hatékony szabályozás elengedhetetlen a kriptovaluták széles körű elterjedéséhez. Jelentős összegeket fektettünk be a megfelelőségbe, és bevezettük az AMLD 5 és 6 szabványnak megfelelő eszközöket és irányelveket, hogy platformunk továbbra is a legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb maradjon az iparágban”.