A Binance megállíthatatlan, most Spanyolországban kapott zöld utat

A Binance folytatja európai terjeszkedését. Franciaország és Olaszország után Spanyolországban kapott zöld utat a kriptotőzsde, amely digitális eszközszolgáltatóként regisztrálta magát.

A vezető kriptotőzsde, a Binance ma bejelentette, hogy spanyol leányvállalatát, a Moon Tech Spain-t július 7-én regisztrálta a központi banknál, mint virtuális eszközszolgáltatót (VASP).

“A Moon Tech spanyolországi regisztrációja elismerése csapataink kemény munkájának és elkötelezettségének, hogy olyan platformot nyújtsanak, amely a felhasználók védelmét mindenek fölé helyezi” – jelentette ki Changpeng Zhao, a Binance vezetője.

A Binance január 28-án kezdte meg a VASP regisztrációt. Most, a tegnapi jóváhagyást követően a kriptotőzsde a központi bank pénzmosás elleni (AML) és terrorizmus finanszírozása elleni (CTF) szabályainak teljes mértékben megfelelve kínálhatja szolgáltatásait Spanyolország egész területén.

A spanyol jegybank azt is ellenőrizni fogja, hogy a helyi szervezet és annak vezetői megfelelnek-e az ország kereskedelmi és szakmai becsületességi előírásainak.

“Jelentős összegeket fektettünk be a megfelelőségbe, és bevezettük az AMLD 5 és 6 szabványnak megfelelő eszközöket és irányelveket, hogy platformunk továbbra is a legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb maradjon az iparágban” – tette hozzá Zhao.

A Binance európai tervei

A mai hírrel Spanyolország a harmadik ország az Európai Unióban, amely zöld utat adott a Binance-nek. Idén májusban Franciaország és Olaszország is engedélyezte a tőzsdét, mint hivatalos digitális eszközszolgáltatót.

Még áprilisban a Binance helyet biztosított magának Párizs híres startup inkubátorában, a Station F-ben. A Binance megnyitása a Station F-ben a “Objective Moon”, egy 100 millió eurós Web3 és kriptobefektetési kezdeményezés része Franciaországban, amelyet a tőzsde tavaly novemberben jelentett be.

A kezdeményezés célja egy franciaországi Binance kutatási és fejlesztési központ kialakítása, amely az ország és a kontinens tehetségeit toborozza.

A Binance emellett online oktatási anyagokat fejleszt a francia tanulók számára, és egy szakmai hálózatot épít ki, amely az ágazaton belüli vállalatokat fogja összekapcsolni.

A cég szóvivője azt nyilatkozta, hogy “az EU-ban megvan a potenciál, hogy a kripto- és blokkláncipar élharcosává váljon. A MiCA-val egy egységes szabályozási keretrendszerrel a láthatáron hatalmas lehetőség kínálkozik Európa számára, hogy iparágunk globális központjaként pozícionálja magát”.

Eközben a rivális kriptotőzsdék, az FTX és a Coinbase is terjeszkednek a vén kontinensen. Márciusban a ciprusi értékpapír- és tőzsdefelügyelet jóváhagyta az FTX Europe elindítását, amely immár a népszerű FTX tőzsde második leányvállalata, miután az FTX US 2019 májusában elindult. A Coinbase júniusban arról számolt be, hogy ők is tervezik egy regionális vezető felvételét a tőzsde európai terjeszkedésének felügyeletére.