A DeFi szektor egyik ismert fejlesztője otthagyta mind a 25 projektjét

A kriptovilágot eléggé megrázó hír jelent meg nem is olyan régen a DeFi világ ismert fejlesztőjének, Anton Nellnek a Twitter fiókján. Eszerint Nell és egy másik ismert fejlesztő, Andre Cronje úgy döntöttek, hogy elhagyják a decentralizált pénzügyek világát, beleértve a projektjeiket is. A Twitter-posztból kiderült az is, hogy nagyjából 25 különféle applikációban és szolgáltatásban volt alapvető szerepük. Közte például a Yearn Finance, a Keep3r, a Chainlist vagy éppen a Solidly.

Már régóta dédelgetett terv volt a DeFi szektor elhagyása Nell és Cronje számára

A projektjeikhez kapcsolódó tokenek árfolyama a hírek hallatán komoly mélyrepülést mutatott be, miután sokan lehetséges rug pullt sejtettek a háttérben. De Nell azt is hangsúlyozta egy posztban, hogy ez nem egy dühből végrehajtott döntés, hanem már régóta tervezgették a lépést. Az árfolyamok később valamennyire visszatértek. Viszont például a Fantom hálózatának tokenje, az FTM 24 óra alatt közel 15%-ot veszített értékéből. A Fantomnál Anton Nell vezető fejlesztőként dolgozott. A Yearn Finance YFI tokenje 6% körül veszített értékéből, a SOLID 67%-ot veszített, a Multichain pedig 14% körül süllyedt a hírek után. Ez mind azt mutatja, hogy bár Cronje neve nem került minden nap a címlapokra, nagyon meghatározó névnek számít a kriptovilágban.

Anton Nell

Sajnos azonban látható volt az ügy kapcsán, hogy egy rossz kommunikáció milyen károkat tud okozni. Ugyanis a Keep3r telegram csoportjában olyan beszélgetés indult meg, amelyből sokan azt a következtetést vonták le, hogy Cornje és Nell projektjei lehúzzák a rólót. Ez eladási hullámot indított be, miközben kiderült, hogy mindketten átadják munkájukat más csapatoknak/embereknek. A Fantom Foundation is közölte, hogy 40-50 körüli létszámmal dolgoznak, és Cronje távozása nem érinti a hálózat működését. A Yearn Finance részéről is ilyen kommunikáció érkezett. Hangsúlyozták, hogy Andre Cronje közel egy éve már nem is vett részt érdemi munkában és korábban is megtörtént, hogy elhagyta a projektet.