A dél-koreai kriptotőzsdék 97%-a a csőd szélén áll

Az alacsony tranzakciós volumen miatt a dél-koreai tőzsdék a tönk szélén téblábolnak, emiatt a kriptostartupoknak máshol kell listáztatniuk magukat.

A Business Korea legfrissebb jelentése szerint, a dél-koreai kriptotőzsdék túlnyomó többsége a csőd szélén áll az alacsony tranzakciós volumen miatt: „A tranzakciók volumenét figyelembe véve, mindössze öt vagy hat dél-koreai tőzsde van a világ 100 legjobbja között” – írja a Business Korea. Véleményük szerint, nem túlzás azt mondani, hogy a belföldi tőzsdék nagyjából 97%-a csőd közeli állapotba került az alacsony tranzakciós volumen miatt.

Noha a jelentés nem nyújtott elegendő adatot ezen állítás alátámasztására, idén már legalább egy kriptovaluta tőzsde csődbe ment a kriptovalutákkal való kereskedési volumen csökkenése miatt. A Coinnest képviselője a Coindesk Koreanak azt nyilatkozta, hogy a kényszerű leállás a kereskedési volumen csökkenésének természetes eredménye volt. A képviselő szabályozási kérdéseket és üzleti döntéseket is meglebegtetett az ügy kapcsán.

Külföldi kriptotőzsdéken próbálnak szerencsét

A hazai alacsony volumen azt eredményezi, hogy a helyi kriptostartupok külföldi kriptotőzsdéken keresik a jegyzékbe vételi lehetőségeket. Egyre több dél-koreai vállalkozás van, ami kriptovalutákkal foglalkozik és sokan a tengerentúli tőzsdékre próbálják vinni coinjaikat. A jelentésből megtudhatjuk azt is, hogy a külföldi kriptotőzsdék már a dél-koreai won előtt is megnyitották kapuikat, hogy ezzel is vonzóbbá váljanak a dél-koreai kriptovaluta projektek számára.

A jelentés kitér arra is, hogy eddig mind a Binance Labs, mind pedig a BW.com kifejezetten nagy érdeklődést mutatott a dél-koreai projektek iránt. A BW.com, amely már a Ziktalk, Storichain, Payexpress és a Sigma Chain-t is listázta, azt tervezi, hogy augusztus végére, a koreai kriptovaluta befektetőket is magához csábítja won kereskedési piacok megnyitásával. Ezenkívül a Binance Labs felkívánja gyorsítani a koreai blokklánc projekteket, hogy még több koreai start-up vállalkozást csábítson magához. A szingapúri érdekeltségű Bitholic, júniusban listázta a BOScoin-t, a koreai kriptovalutát.

A kriptovaluta piaci feltételei megváltoztak, velük a dél-koreai kriptotőzsdék túlélési esélyei

A szigorúbb belföldi kriptovaluta piaci feltételek is nagy valószínűséggel hozzájárulnak ahhoz, hogy számos vállalkozás külföldön próbál bejutni a tőzsdére. Ilyen feltétel például az is, hogy a befektetők nem tehetnek vagy vehetnek fel betéteket koreai valutában a koreai tőzsdéken. Ezenkívül 200 kisebb tőzsde nem tud valós név alatt virtuális számlákat nyitni, ami megakadályozza a kriptovaluta tulajdonosok hozzáférését a befektetői védelmi eljárásokhoz. A jelentésben feltüntetett állítások drasztikusan eltérő képet mutatnak a 2017-es ‘heyday’ és a 2018-as kriptotélt átélt dél-koreai kriptovaluta piacról.

2017. decemberében a becslések szerint a világ bitcoin kereskedelmének 20%-át Dél-Koreában bonyolították le. Az úgynevezett “kripto-mánia” olyan intenzív volt az ázsiai országban, hogy Lee Nak-yeon koreai miniszterelnök a bitcoin kereskedelmet „súlyosan kóros jelenségnek” nevezte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük