Argentína a Binance által támogatott blokklánc startupokba fektet

Az argentin kormány olyan korai szakaszban lévő blokklánc startupokba fog invesztálni, amiket a Binance kockázati tőkebefektető részlege is támogat.

Az argentin termelői és munkaügyi minisztérium szerdán jelentette be, hogy maximum 50 000$ dollárral (~13 M Ft) kiegészíti az összes argentin blokklánc projekt indulótőkéjét, az olyanokét, amibe a Binance Labs inkubátor is beszáll a LatamEX kriptotőzsdén keresztül.

A minisztérium maximum 10 ilyen projektbe szándékozik invesztálni évente négy éven keresztül és a befektetéseket egy helyi blokklánc akcelerátoron keresztül, a Founders Labs-on át eszközölné.

A közös befektetési partnerséget azután írták alá, hogy a Binance Labs Argentína fővárosát választotta inkubátor programjának egyik székhelyéül.

Ella Zhang, a Binance Labs vezetője a közleményben így írta:

Nagyon örülünk, hogy a Buenos Aires-i fejezetünkben blokklánc projekteket, vállalkozókat és fejlesztőket támogathatunk, tanácsokkal és mentorálással segíthetjük őket, hogy piacérett termékeket fejlesszenek, és hogy helyi problémák megoldása érdekében időben hozzáférést biztosítsunk a globális blokklánc technológiai fejlesztésekhez.

Miközben a lassan múló medvepiacok a világ számos pontján székelő startupokat a derékszíj behúzására kényszerítették, addig Argentínában és általánosságban Latin-Amerikában kezd eluralkodni a kriptovaluták és blokkláncok iránti lelkesedés. Argentína volt az első ország a világon, amely bitcoinnal fizetett egy exportügylet ellentételezésének kiegyenlítéséért. Szintén Argentínában a tömegközlekedési vállalat feltöltőkártyájára már bitcoint is lehet tölteni és azzal jegyekért fizetni.

Észrevehetően kezd magára találni a bitcoin adásvétel Argentínában ami a magas infláció sújtotta peso számlájára írható. | Forrás: Coin Dance

A blokklánc munkák száma is növekedésnek indult az országban és a LinkedIn állásplatformján 19 ilyen új állást posztoltak az elmúlt egy hónapban. Argentínában az emberek a blokkláncokat és killer applikációját, a kriptovalutákat (Venezuelához hasonlóan) értékmegőrzésre és a hitelességét vesztő kormány politikájának kijátszására használják. A különbség az, hogy az argentin kormány, Venezuela hibájából tanulva, inkább a digitális értékforradalom élére igyekszik állni, sem mint korlátozni azt.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!