A Dogecoin bányászok elhagyják a süllyedő hajót – mi lesz veled, DOGE?

A Dogecoin iránti érdeklődés az elmúlt évben folyamatosan csökkent; a legfrissebb adatok szerint pedig már a bányászok is kezdik elveszíteni a mémcoinba vetett hitüket.

A Dogecoin bányászok tartalékjai augusztus és október között jelentős csökkentek, ami arra utal, hogy megkezdték eladni szorgosan gyűjtögetett coinjaikat. Tekintettel arra, hogy ezen tulajdonosi kört a legnagyobb DOGE bálnák között tarjuk számon, döntéseik a kriptopénz végzetét is jelezheti. Az IntoTheBlock adatai szerint a Dogecoin bányászok körülbelül 320 millió DOGE-val csökkentették egyenlegüket augusztus és október között: kevesebb mint két hónap alatt 53 millió dollár értékű DOGE-t adtak el.

A bányászok általában megvárják a jobb árakat, mielőtt eladnák tartalékjaikat. A magasabb áron történő eladás biztosítja számukra, hogy fedezni tudják tevékenységeiket, és nyereségre tegyenek szert. Mivel a bányászok most alacsony áron adják el coinjaikat, mindez arra utalhat, hogy egyáltalán nem látják, hogy a DOGE értéke egyhamar emelkedni fog. Az eladási nyomás pedig tovább csökkenti a coin árfolyamát, ami hozzájárul a jelenlegi, nem túl bíztató tendenciához.

Dogecoin

A bányászok augusztus 17. és október 5. között szabadultak meg a coinjaiktól, amiből feltételezhetjük, hogy befejezték az eladásokat. A DOGE árfolyama tehát valamelyest magára találhat; ha azonban a bányászok úgy döntenek, hogy még több DOGE-től megszabadulnak, akkor egészén más lesz a helyzet. Fontos továbbá megjegyezni, hogy a napi aktív címek száma is lecsökkent, valamint a bányászok mellett a többi Dogecoin bálna is eladásba kezdett, ami szintén hozzájárult az árfolyam csökkenéséhez. Ha az eladások folytatódnak, a DOGE értéke a hét vége előtt 0,05 dollár alá eshet.