A Dogecoin megalkotója 8 év után visszatér a kriptotérbe

A Dogecoin feltaláló, Billy Markus bejelentette, hogy visszatér a kriptoökoszisztémába, miután közel egy évtizedig nem foglalkozott vele.

Markus azt írta 425 900 Twitter követőjének, hogy a Robinhood befektetési alkalmazással bevásárolt Dogecoinból (DOGE).

“Nyolc évvel ezelőtti fogadalmam után, hogy soha többé nem veszek kriptót, egy órával ezelőtt Dogecoint vettem. Azóta hétszer ellenőriztem az árfolyamot. Voltam 10%-os árfolyam emelkedésen, és most megint 3%-os emelkedésnél tartok. Mindenesetre ez egészségesnek tűnik.”

A DOGE társalapítója azt is elmondta, hogy nem tervezi, hogy a közeljövőben eladja az újonnan vásárolt kriptopénzét.

“Véleményem szerint, hagyni kell, ha tényleg hiszel valamiben. HODL.”

Bár a Shiba Inu ihlette kriptoeszköz 2013-ban viccből jött létre, Markus azt állítja, hogy a DOGE túllépett eredeti célján, ahogy egyre népszerűbbé válik a magán kereskedők körében.

“A Dogecoint állandóan átverésnek nevezték (és még mindig annak nevezik). A fejlesztők tényleges rosszindulatú szándékain kívül az egyetlen valódi különbség egy “átverés” és egy sikeres érme/token között az elfogadás… Minden csak egy vicc, amíg ténylegesen el nem fogadják és nem használják, és nincs haszna/értéke.”

Kritikákért pedig nem kell a szomszédba menni, hiszen épp most állt a Dogecoinba a Grupo Salinas alapítója, Ricardo Salinas Pliego, aki 15,6 milliárd dolláros vagyonával Mexikó harmadik leggazdagabb embere. A dúsgazdag üzletember azt írta a Twitteren egy DOGE tulajdonosnak, hogy “szegény maradsz”. Habár Pliego köztudottan a Bitcoin szószólája, és úgy véli, hogy a Bitcoin jobb, mint az arany, kifejezetten rühelli a mémcoinokat.

A férfi korábban azt mondta, hogy addig egyetlen kriptovalutában sem hisz, míg nincs véges kínálata, hiszen ha valamiből egyre többet bocsátanak ki, az elértéktelenedik. Ebből adódóan a fiat pénzt is csalásnak nevezte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.