A fantáziafoci után kosárlabda játékkal jön a Sorare

A 2018-ban alapított NFT fantáziafoci platform szerdán jelentette be, hogy hamarosan a kosárlabda világába is belépnek.

A digitális kártyagyűjteményekkel és fantáziafocival foglalkozó kriptostartup partnerséget kötött a Nemzeti Kosárlabda Szövetséggel (NBA) és az ahhoz tartozó szakszervezettel (NBPA). A Sorare várhatóan jövő ősszel, az új NBA szezonnal párhuzamosan indítja útjára az első kosárlabdával kapcsolatos játékát.

A vállalat szerint a játék lehetőséget ad majd a rajongóknak, hogy kapcsolatba lépjenek a kosárlabda világával, és hogy más rajongókkal versenyezzenek egy egyedülálló fantáziajáték élményen keresztül. Az ingyenes játékban az NFT-alapú kártyák segítségével bárki létrehozhatja a kedvenc játékosaiból álló csapatát, sőt, a felhasználók az NBA játékosok tényleges teljesítménye alapján pontokat is szerezhetnek. A partnerség részeként egyébként a Sorare jogosult lesz a liga és az NBA csapatok hivatalos logóinak használatára is.

Akár kétmillió új felhasználót is hozhat a játék a Sorare-nek

Az új játékkal kapcsolatban Adam Silver, az NBA biztosa elmondta:

“A Sorare-rel való partnerségünk egy teljesen új módot kínál az NBA rajongóknak arra, hogy kapcsolatba lépjenek a csapatokkal és a játékosokkal. A Sorare feltörekvő NFT platformjában nagy lehetőségeket látunk a szurkolói közösségünk kiszélesítésére és a kosárlabda további népszerűsítésére. A kosárlabda a világ egyik legnépszerűbb sportága, és izgatottan várjuk, hogy a Sorare segítségével még közelebb hozzuk a rajongókat a kedvenc csapataikhoz és játékosaikhoz.”

Nicolas Julia, a Sorare társalapítója hozzátette:

„Az NBA élen jár a digitális élmények és gyűjtemények terén, a mi játékunk pedig a kosárlabda rajongók számára egy olyan élményt nyújt, ahol ők lehetnek a menedzserek és kialakíthatják a saját csapataikat.”

A játék miatt a platform akár kétmillió új felhasználóra is számíthat összesen 185 országból, legfőképp Európából és Ázsiából, ahol a vállalat különösen gyors növekedést tapasztal.

Egyébként a Sorare NFT kártyagyűjteményeken alapuló, ingyenesen játszható fantáziajátéka ősszel indul, a várólistára pedig a sorare.com/NBA oldalon lehet feliratkozni.