Bitcoinban kaphatnak fizetést az egyik NBA csapat kosárlabdázói

A Sacramento Kings bitcoin fizetési opciót ajánlott fel a játékosainak. A hírt a csapat tulajdonosa, Vivek Ranadivé jelentette be hétfőn a Clubhouse-ban. Az NBA kosárlabda csapat már régóta szimpatizál a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovalutával.

“A Sacramento Kings lesz az első olyan nagy sportklub, amely bitcoin fizetési lehetőséget kínál minden játékosnak és dolgozónak” – jelentette ki Vivek Ranadivé, a csapat elnöke hétfőn a Clubhouse-ban.

A bejelentés a Twitteren futótűzként kezdett terjedni. A lépéssel egyértelművé vált, hogy ma a Sacramento Kings a professzionális sportok területén az egyik legnagyobb kriptobarát, hiszen korábban arra nem volt példa, hogy egy sportegyesület összes játékosa és alkalmazottja kriptovalutában kapná a bérét. A kaliforniai NBA csapata már 2014-ben úgy döntött, hogy a jegyektől kezdve a meccsek alatt vásárolható hot dogokig mindenért elfogad bitcoint. 2019-ben szurkolói tokent dobott piacra az elkötelezett rajongók legnagyobb örömére. Az egyelőre még nem világos, hogy a Kings hogyan fog bitcoin fizetést adni a játékosoknak és a személyzetnek és pontosan mikortól.

Tavaly év végén az NFL-játékos, Russell Okung került az újságok címlapjára, mivel ő volt az első NFL-játékos, aki 13 millió dolláros fizetésének egy részét bitcoinban kapta.

Mark Cuban, a Dallas Mavericks tulajdonosa a hír hallatán kigúnyolta a Kings tervét. Cuban azt nyilatkozta:

“Bármely játékos átválthatja a jövedelmét bármilyen kriptóra, amelyet választott. A bitcoinban vagy bármilyen kriptovalutában történő fizetés nem változtat igazából semmin. Én inkább megtartanám a btc-t.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük