A Fiorentina mezeket egy tapasszal a blokkláncon lehet nyomon követni

A világon egyedülálló módon az olasz Fiorentina futballklub hivatalos mezei NFT-k lesznek, melyek a blokkláncon nyomon követhetővé válnak egy beléjük épített speciális tapasz segítségével.

Még egy focimez is NFT-vé válhat. Ez a helyzet a Fiorentina 2021-22-es szezonra tervezett mezével is, amely a futballtörténelem során először lesz elérhető a digitális és a fizikai dimenzióban is. Egy olasz startuppal, a Genuinóval való együttműködésnek köszönhetően 95 lila meznek lesz NFT-je (nem helyettesíthető tokenek) – értelemszerűen 1-től 95-ig számozva – amelyeket egy intelligens tapasznak köszönhetően blokkláncban tudnak majd a csapat szurkolói nyomon követni. A hivatalos mezek már elérhetőek a startup hivatalos platformján.

Az új kezdeményezés neve VIOLA 9.5, amely lehetőséget ad a szurkolóknak, hogy exkluzív emléktárgyakat, digitális és fizikai ereklyéket vásároljanak, adjanak el a blokklánc és az Internet Of Things technológiák kombinációja révén.

“Nagyon örülünk, hogy egy olyan egyedülálló projektet kínálhatunk rajongóinknak, gyűjtőinknek és a kriptovilágnak, amely a lilák történelmét és szenvedélyét egy teljesen újszerű digitális és egyúttal fizikai dimenzióval gazdagítja. A Genuinóval való együttműködés azzal a szándékkal született, hogy rajongóinknak exkluzív hozzáférést biztosítsunk a hivatalos termékekhez és élményekhez. A nagyszerű technológiai innováció elemeiből kiindulva egy olyan forradalmi szurkolói élményt akartunk létrehozni, amelyre nincs példa a sportvilágban” – mondta Joe Barone, a Fiorentina ügyvezetője.

“Büszkék vagyunk arra, hogy a Fiorentinával közösen bemutathatjuk a rajongói elköteleződés egy új, innovatív modelljét, amely a blokklánc és az Internet Of Things technológiákat használja a digitális és a fizikai világ elválaszthatatlan összekapcsolására, exkluzív hozzáférést biztosítva a rajongóknak, gyűjtőknek és tapasztalt kriptobefektetőknek a hiteles emléktárgyakhoz, limitált kiadásokhoz és egyedi, felejthetetlen kezdeményezésekhez” – mondta Eleonora Mulas, a Genuino társ-vezérigazgatója.

A projektet, amely a maga nemében egyedülálló, először 2020 januárjában mutatták be a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n (CES), az egyik legfontosabb nemzetközi technológiai vásáron, és nagy érdeklődést váltott ki az iparág szereplői körében.

A Genuino és a Fiorentina egyébként már 2019 decembere óta együttműködik, amikoris a blokklánc technológiát először használták a mezek eredetiségének igazolására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.