A Gate.io tőzsde 40 000 ETC-t vesztett az 51%-os támadás során

A Gate.io kriptovaluta tőzsde bejelentette, hogy 40 000 Ethereum Classic coint (ETC) (körülbelül 220 ezer dollár értékben) vesztett el az 51%-os támadást követően, amelyről pár napja már mi is jelentettünk itt a Bitcoin Bázison.

A tőzsde kedden megerősítette, hogy az Ethereum Classic blokklánc valóban 51%-os támadás alatt áll – amely során egy kézben összpontosul a hálózat hash erejének több, mint fele. Ez lehetővé teszi, hogy átírják a tranzakciós előzményeket, és hogy kétszeres költést idézzenek elő.

A Gate.io egy blogposztban osztotta meg a híreket a nagyvilággal:

“Január 7-én 00:40-től egészen 4:20-ig tartott a támadás, majdnem négy órán keresztül. Az összes tranzakciót normálisan megerősítették az ETC blokkláncon, majd utána váltak semmissé.”

A támadás ideje alatt az ETC/USD árfolyam a CoinMarketCap.com adatai alapján 4,90 és 5,25 dollár között mozgott.

“A Gate.io szenzorai sikeresen blokkolták az elején a tranzakciókat. Azonban az 51%-os támadás alatt minden tranzakció érvényesnek tűnt. Körülbelül 40 ezer dolláros veszteséget szenvedtünk el a támadás miatt; ezt a Gate.io teljesen magára vállalja.”

A Gate.io tőzsde 40 000 ETC-t vesztett az 51%-os támadás során

Az ETC tranzakciókat mindenhol felfüggesztették

Majdnem az összes tőzsde felfüggesztette az ETC tranzakciókat, azonban a Gate.io kivétel senki sem jelentett veszteségeket. Ez a szituáció ahhoz vezethet, hogy a támadók kezében marad az ETC – azonban nincs arra lehetőségük, hogy likvidálni tudják azt fiatpénzre, maximum OTC kereskedés révén, akár tranzakció nélkül, magának a walletek az értékesítésével.

A támadással kapcsolatban az Ethereum Classic fejlesztője, Donald McIntyre is megosztotta a véleményét: bár néhányan további vizsgálatokat követelnek, felesleges túlmagyarázni a dolgokat – tipikus 51%-os támadás ez, semmi több.

Az Ethereum Classic hivatalos válaszában pedig ezt olvashattuk:

“”Legyünk őszinték, nem akarjuk alábecsülni a történéseket. A tények tények maradnak, és ahogy egyre jobban megértjük a szituációt, hamarosan azt is pontosan látni fogjuk, hogy mi is történt pontosan.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük