A Gemini kriptotőzsde beindította az eurós kereskedést

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Winklevoss ikrek kriptotőzsdéje, a Gemini már régóta szemezget az európai piaccal – nem is csoda tehát, hogy a múlt havi Egyesült Királyságbeli indulást követően ma bejelentették, hogy mostantól euróval is fizethetünk a platformon ajánlott kriptopénzekért. Ezen felül új valutapárokat is elérhetővé tettek az ügyfeleknek.

A Gemini már tervezte egy ideje az európai indulást – most kilőtt az eurós kereskedés

Már tavasszal írtunk a Gemini kirptotőzsde európai terjeszkedési terveiről. A New York-i központú tőzsde így nem szolgált olyan nagy meglepetéssel, amikor egy tegnapi blogbejegyzésük keretében bejelentették, hogy mostantól az eurós kereskedést is lehetővé teszik a platformon. Ennek keretében tehát most már az oldalon listázott összes kriptopénz megvásárolható lesz euróval is.

Az eurós befizetésekre a SWIFT és SEPA banki utalások is elérhetők, illetve bankkártyával is megvásárolhatók a kriptók.

A bejegyzésben azt is megosztották, hogy az Active Traderen keresztül már a BTC/EUR, az ETH/EUR, a BTC/GBP és az ETH/GBP valutapárokkal is lehet kereskedni.

A Gemini, ami naponta nagyjából 70 millió dolláros kereskedelmi volument produkál, a múlt hónapban lépett be az angol piacra, miután megszerezte az ehhez szükséges Electronic Money Institution licencet az angol pénzügyi felügyeleti szervtől, a Financial Conduct Authoritytól. A frissen hozzáadott euró és font mellett a Gemini ajánl még kripto-fiat valutapárokat amerikai, kanadai, ausztrál és hong kongi dollárhoz is.

A legutóbbi fontos újítás a Gemininél a zcash tranzakciók beépítése volt. Ezek lehetővé teszik azt, hogy a felhasználók személyazonosítás és a tranzakció méretének közlése nélkül tudják használni a zcash privátcoint a platformon. A kriptopénz kínálat egyébként is folyamatosan növekszik az oldalon, azonban a legnagyobbak tőzsdékhez képest még van hova fejlődniük ilyen téren.

A Gemini most a már Európában jelenlévő olyan nagy kriptotőzsdékkel kell, hogy felvegye a versenyt mint a Coinbase vagy a Binance. A Winklevoss ikrek azonban a 2014-ben alapított tőzsdét az utóbbi években nagy elánnal fejlesztették, így a piacra való sikeres betörés egyáltalán nem tűnik lehetetlennek számukra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.