A Goldman Sachs egy újabb vezetője csatlakozik a Coinbasehez

Roger Bartlett a legújabb személy a Wall Street vezetőinek sorában, akik átálltak a blokklánc és a kriptoszektor oldalára.

Roger Bartlett, a Goldman Sachs egyik nagy veteránjának számított. Már 2005 óta töltött be különböző pozíciókat a cégnél, és most bejelentette, hogy csatlakozik a Coinbase-hez. A LinkedIn-en publikált pénteki bejelentésében Bartlett elmondta, hogy a befektetési banki óriásnál eltöltött 16 év után a Coinbase globális pénzügyi műveleteit fogja irányítani. A Goldman Sachsnál a globális piacok pénzügyi műveleteinek társvezetőjeként dolgozott utolsó pozíciójában. Bartlett kiemelte, hogy a Coinbase pénzügyi vezetőjével Alesia Haasszal, Emilie Choi elnökkel és operatív igazgatóval, Greg Tusar intézményi termékekért felelős alelnökkel és Brett Tejpaul intézményi értékesítési vezetővel fog együtt dolgozni. A célja, hogy segítsen a felhasználóknak “a digitális eszközök és az ökoszisztéma által kínált lehetőségek felkarolásában”.

Bartlett

Itt az ideje, hogy befogadjuk a kriptogazdaságot” – mondta Bartlett. “Itt az ideje, hogy kövessem a szenvedélyemet, hogy segítsek felépíteni a kriptogazdaság következő generációját. Az inspiráló, céltudatos küldetés, hogy gazdasági szabadságot teremtsünk a világban, az ügyfél legyen az első, és automatizálás egyszeri új lehetőséget teremt arra, hogy részese legyek a digitális evolúció következő szakaszának felépítésében.”.

Óriásbankokból át a kriptoszektorba

Bartlett lett a legújabb a volt Wall Street-i vezetők sorában, akik a kriptoszektorhoz csatlakoztak. Gaurav Budhrani, a Goldman Sachs-nál eltöltött 10 éves után 2021 novemberében csatlakozott a PrimeBlock kriptobányászati céghez, mint vezérigazgató. Vele jött Alan Konevsky korábbi ügyvezető igazgató is, mint jogi vezető. Még ugyanebben a hónapban a Citi korábbi vezetője, Matt Zhang is elindította a Hivemind nevű kockázati alapot, amely kripto- és blokklánc-startupokat céloz meg és finanszíroz.

A bejelentés nem sokkal azután történt, hogy a Coinbase közzétette a 2021 negyedik negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését. Ebben a vállalat közölte, hogy 2022-ben 6000 alkalmazottat tervez felvenni az ügyféltámogatásra és a rendszer megbízhatóságra összpontosítva. A részvényeseknek csütörtökön kiadott levél szerint a kriptotőzsdének december 31-én 3730 teljes munkaidős alkalmazottja volt, ami nagyjából háromszorosa a 2020-as létszámnak.