Hivatalos! A Citigroup is kriptovaluta szolgáltatásokat kínál

A Citigroup hivatalosan is bejelentette, hogy létrehoz egy új szervezeti egységet ‘Digital Asset Group’ néven a vagyonkezelési üzletágán belül, amely kriptovaluta szolgáltatásokat kínál.

Az új divíziót Alex Kriete és Greg Girasole vezetik majd a Citi Global Wealth Investment (CGWI) keretén belül. A Digital Asset Group létrehozásával most egy újabb óriásbank teszi be a lábát a kriptovaluta vagyonkezelés területére.

A kinevezések után Kriete és Girasole felelősségi körébe tartozik majd ennek az új szervezeti egységnek a vezetése, amely olyan digitális eszközöket kínál mint a kriptovaluták, NFT tokenek, stabilcoinok és központi banki digitalis valuták (CDBK) a legnagyobb partnereik számára.

A közleményben a befektetési bank kiemelte:
Nagyon sok izgalmas dolog és fejlesztés folyik a kriptovaluták, tokenizáció és sok más digitális eszköz területén, amelyek mögött a blokklánc technológia áll. Mi sem szeretnénk kimaradni ebből a fejlődésből, ezért alakult meg a Digital Assets Group szervezeti egységünk.”

Citi

A Citibank tehát belépett az óriásbankok egyre növekvő táborába, akik a kriptovaluta és a blokklánc területén akarnak új fejlesztésekbe kezdeni. Korábban már a Morgan Stanley és a Goldman Sachs is adott ki több közleményt, hogy nagyon komoly terveik vannak arra vonatkozóan, hogyan tudnának kicsikarni maguknak egy kis szeletet az egyre gyorsabban növő kriptovaluta piacból. A céljuk az, hogy a saját vagyonkezelési üzletágukon belül egyre izgalmasabb befektetési lehetőségeket kínáljanak a kriptók területén is a leggazdagabb ügyfeleiknek.

A mostani bejelentésből még nem derül ki, hogy mi lesz a bankóriás fókuszterülete vagy stratégiai iránya. Még nagyon kezdeti szakasznak tűnik a terv megvalósítása a mostani bejelentés alapján. Azt is mindenki nagyon várja, hogy milyen kriptovalutákhoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínálnak majd.
Iparági információk alapján a bank már megkezdte a tárgyalásokat több lehetséges partnerrel is a kereskedés, finanszírozás és vagyonkezelés területén a kriptovalutákra vonatkozóan.