A Goldman Sachs felvásárolná a bajba jutott Celsius eszközeit

A világ minden táján jelenlévő befektetési bank, a Goldman Sachs befektetőket keres annak érdekében, hogy felvásárolja a Celsius eszközeit.

A Wall Street nagyágyúja a hírek szerint 2 milliárd dollárt gyűjt a legkülönbözőbb alapoktól, hogy kihasználja a Celsius által birtokolt kriptovaluták potenciális árengedményét. Ellenben a befektetők, akik jelenleg nem férnek hozzá a Celsiusnál lévő pénzeszközeikhez, nem biztos, hogy lelkesek a Goldman Sachs megkeresésére.

Amennyiben a nehéz időszakot megélő Celsius kénytelen lesz csődöt jelenteni, akkor a hitelezők kifizetése érdekében gyorsan el kell adnia eszközeit. Állítólagosan a Citigroup és az Akin Group már azt tanácsolta a tőzsdének, hogy kezdje el a csődeljárást.

A kriptovaluta-kölcsönzésre alkalmas platform több mint 11 milliárd dollárnyi eszközzel rendelkezett 2022 májusában. Ez azt jelenti, hogy ha a Goldman Sachs meg tudná vásárolni a Celsius összes eszközét, írja a CoinDesk, akkor csak 20 centet fizetne dolláronként. Azonban az, hogy a Celsiust a vállalat folytatásaként kívánja-e átvenni, vagy teljesen lenullázza majd, egyelőre megválaszolatlan maradt.

Másrészt a platform június 12-én a rivális Nexo tőzsdétől már kapott egy ajánlatot az eszközeire, bennük a hitelfedezeti portfóliójára, amelyet végül nem fogadtak el.

Amennyiben valóban csődeljárás fog történni, annak megindításakor egy ütemterv fog elkészülni, amely meghatározza a hitelezők visszafizetésének sorrendjét. A befektetők azonban azt remélik, hogy őket fizetik majd ki először, viszont erre nincs garancia.