A Goldman Sachs szerint az Ether és nem a BTC a nyerő

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A híres amerikai központú, de a világ minden táján jelenlévő befektetési bank, a Goldman Sachs, úgy véli, hogy a jövőben a Bitcoin helyett az Ether válhat a legnépszerűbb kriptovalutává. A Business Insiderrel készített interjúban a Goldman Sachs illetékesei kifejtették, hogy vélemények szerint a smart contractok hozhatják el az Ether végleges győzelmét a Bitcoin felett, mint a legfőbb stratégiai kriptovaluta tartalék.

A smart contractok ugyebár, azok az algoritmusok, amelyekkel két felhasználó harmadik fél közbenjárása nélkül utalhat egyik tárcáról a másikra digitális érméket, a különböző DeFi (pénzügyileg decentralizált) platformokon.

Rögtön fontos leszögezni, hogy az, ha valóban az Ether érme válik a közeljövőben a legszéleskörűbben használt kriptovalutává, nem feltétlen egyenlő azzal, hogy az árfolyama is meg fogja előzni a Bitcoin árfolyamát. Ez számos további tényezőtől függ, mint például a kereslet-kínálati egyensúly, és a bányászati nehézség.

Bár a Goldman Sachs képviselői az említett legfrissebb riportban, kriptovalutához képest már-már meglepően pozitívan vélekednek az Ether érméről, továbbra is fenntartják azon véleményüket, mi szerint az arany megbízhatóbb menekülő és tartalék eszköz bármely kriptovalutánál, valamint a kriptovaluták erősen spekulatív jellegű eszközök.

Van akinél örökre az arany a nyerő

„Az arany a kriptovalutákkal ugyanúgy versenyben van, mint bármilyen más instrumentummal, legyenek azok részvények vagy kötvények. Véleményünk szerint az arany az igazi biztonsági tartalék az inflációval szemben, míg a kriptovaluták továbbra is nehezen kiszámítható viselkedésű kockázati termékek”.

Mindez ugyanúgy igaz az olyan kripto óriásokra is mint az Ether és a Bitcoin, hogy a több ezer különböző altcoinról ne is beszéljünk.

A bank elemzői szerint a különböző digitális érmék közötti folyamatos versengés (jelen esetben pl Ether vs. Bitcoin) sem teszi lehetővé, hogy bármely érmét a biztonsági tartalék kategóriába soroljanak, hiszen a sok hasonló kriptovaluta közül bármelyik bármikor veszíthet az értékéből, bármelyik másik javára, ha a közhangulat éppen úgy fordul, akármilyen oknál fogva.

Arról, hogy az Ether lassan, de biztosan lépked a Bitcoin trónja felé, már sokan és régóta beszélnek. Az Ether érme natív blokkláncának, az Ethereumnak a sokféle lehetséges felhasználása módja, a DeFi smart contractoktól, az NFT tokenekig és a fejlesztés alatt álló Ethereum 2.0 hálózat, amely már a jóval energiatakarékosabb PoS algoritmust fogja használni a régi PoW algortimus helyett, pedig, mind, mind logikus érvek ennek a feltételezésnek az alátámasztására.

A Bitcoin az Ether érmével (és sok mással) szembeni lassan egyetlen megmaradó versenyelőnye az, hogy ez volt az első komolyabb nyilvánosságot kapó érme, és ezt a rivaldafényt a mai napig meg tudta őrizni. Bár a kripto őskorából ránk maradt PoW algoritmust és úgy a BTC-t általában is sokan védik, egyre nő azon hangoknak a száma, amelyek szerint a BTC egyszerűen elavult, lassabb, kevésbé biztonságosabb, magasabb energiaigényű, és jóval környezetszennyezőbb, mint az új generációs digitális érmék.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.