A Google Cloud most a Tezos blokkláncán lesz validátor

Azt már jó ideje tudjuk, hogy a Google eléggé nyitott a blokklánc-technológia irányában. Például a Google Cloudról is bőven voltak hírek ilyen témákban a tavalyi évben. Gondoljunk arra a bejelentésre, amely szerint a Google Cloud 1 milliárd dollárt fektet a CME-csoportba. Vagy arra, hogy a Google Cloud Solana-validátor lesz. És most itt egy újabb Google Cloud hír: a cég bejelentette, hogy partnerségre lépett a Tezos projekttel és validátor lesz a proof-of-stake blokklánc hálózaton.

A mostani alku nyertes helyzet a Tezos és a Google számára is

A Tezos Foundation célja a partnerséggel az, hogy felgyorsítsák a Web3 applikációk fejlesztését a Tezos blokkláncán. A hírt egy közleményben jelentették be a felek, kiemelve, hogy az egyezség további célja a Google Cloud vállalati ügyfelei számára lehetővé tenni, hogy Web3 appokat fejlesszenek és indítsanak a Tezos blokkláncán a Google felhős infrastruktúrájának segítségével. Plusz kiválasztott Tezos startupok részesei lehetnek speciális Google Cloud támogatói programoknak is.

A Google Cloud Web3 fejlesztési igazgatója, James Tromans ismételten azt hangsúlyozta, hogy a cég eddig is és ezután is megbízható infrastruktúrát biztosít a Web3 fejlesztőknek. És most ugyanezt a támogatást fogják megadni a Tezosnak is. Ahogy tehát már a bevezető mondatban is említettük, a Google Cloud kifejezetten aktívan támogatja a blokklánc-technológiát továbbra is. Amennyire pedig egy egyszerű kereséssel látható, az idei évben további bejelentések várhatóak még tőlük.