A Google Cloud Solana validátor lesz – ki is lőtt az árfolyam

November harmadikán meglepő tweetbe futhattak bele a Twitteren a Google Cloud fiókjának követői. A felhőszolgáltató ugyanis két mondatban bejelentette, hogy Solana validátor lesz és így részt vesz a hálózat működtetésében. Az is kiderült a rövid üzenetekből, hogy más termékeket és szolgáltatásokat is integrál a blokklánc hálózattal.

A Google minden fronton igyekszik együttműködni a Solanával

Pont a napokban írhattunk arról, hogy a Solana társalapítója, Anatoly Yakavenko egy új validátor belépéséről beszélt, akinek köszönhetően a Solana hálózatán pár héten belül már nem várhatóak olyan kimaradások, amilyenek az elmúlt években voltak. A Google Cloud azt is közölte nemrégiben, hogy együtt dolgozik a Solana csapatával, hogy 2023-ra bevezesse a Blockchain Node Engine motort a blokkláncra. Ez a lépés mindenki számára nagyon könnyűvé fogja tenni egy dedikált Solana node indítását a felhőben.

Solana Tweet

A Blockchain Node Engine egy node hosztoló szolgáltatás, amely különösen népszerű az Ethereum fejlesztők körében. Azzal, hogy a Solanát is integrálják, a Google még nagyobb közönséghez juttathatja el a szolgáltatást. És hogy folytassuk tovább a Google Cloud és a Solana közötti együttműködési terveket, a felhőszolgáltató arról is beszélt, hogy elkezdik indexálni a Solana adatállományát a fejlesztői ökoszisztéma számára. Most pedig már mindenki csak arra vár, hogy a Google mikor kezdi el támogatni a kriptofizetéseket a felhőszolgáltatásaihoz. A validátori hír hallatán egyébként kilőtt a Solana natív tokenjének, a SOL-nak az árfolyama, és közel 15%-ot emelkedett. Azóta kicsit konszolidálódott ugyan, de az elmúlt 7 napban így is 10% feletti emelkedésben vagyunk.