A Google Finance most már kriptovalutákat is listáz

A Google Finance oldala a finance.google.com domain alatt érhető el és a techcég itt rengeteg információt tesz közzé tőzsdei számokról, részvényárfolyamokról vagy éppen valuták árfolyamairól. Plusz hírekből is szemezget, szóval sok pénzügy iránt érdeklődő keresi fel gyakran ezt az oldalt. Naptárjában még a legnépszerűbb részvényekre vonatkozóan az is elérhető, hogy mikor lesz az aktuális negyedéves eredmények hivatalos bejelentése. Ebből azért érezhető, hogy ez egy komoly információs kiindulópont a pénzügyi világban. Így örömteli a hír a kriptovilág közössége számára, hogy most már több kriptovaluta árfolyama is elérhető az oldalon.

A Google Finance is beszáll a kriptovilág vérkeringésébe

A főmenüben ráadásul a piacok és a valuták menüpontjai mellett megjelent a kriptokra vonatkozó menüpont is. Ha erre kattintunk, akkor a Bitcoin mellett láthatjuk az Ethereum, a Litecoin és a Bitcoin Cash árfolyamát. Kis kutatással pedig további kriptovalutákra vonatkozóan is találhatunk információkat. Amiért különösen jó ez a hír, az az a tény, hogy a Google közös tulajdonosi körhöz tartozik a YouTube videómegosztójával, ami viszont elég ismert arról, hogy akár véletlenszerűen is blokkolhat tartalmakat. Példának okáért a CoinDesk vagy a Cointelegraph is elég sűrűn volt már áldozata ilyen felfüggesztéseknek. Persze aztán mindkét oldal fel tudta venni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal és visszaállították tartalmaikat. Amihez természetesen bizonyítaniuk kellett, hogy nem sértették meg az oldal felhasználási feltételeit.

Talán az elmúlt év nevezhető egy fordulópontnak a kriptovaluták piacán. 2020-ban kezdtek el igazán ismert intézményi befektetők és vállalatok is az eszközkategória felé fordulni. Nekik köszönhető, hogy a kriptopiac mérete januárban már meghaladta az 1 billió dollárt. És február végefelé már 1,7 billió dollár körül járt, amikor volt egy kis visszaesés, jelenleg úgy 1,4 billió dollár lehet a piac értéke. És pont ez a növekedés vezetett valószínűleg oda, hogy most már a Google Finance is tényleges piaci tényezőként tekint a kriptovalutákra. Hiszen egy Tesla vagy éppen MasterCard befektetésre már nem lehet rálegyinteni. Ez pedig ugyebár előhozhatja megint a régóta hangoztatott szükségességét annak, hogy egy megfelelő szabályozási környezet jöjjön létre. A Google kapcsán legutóbb egyébként a sütik ellen indított háború kapcsán írtunk röviden. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük