A Grayscale szerint a metaverzum akár 1 billió dollárt is érhet

A Grayscale digitális eszközkezelő cég jelentése szerint a metaverzum a következő billió dolláros üzleti lehetőség. A jelentés kiemelte, hogy képes felvenni a versenyt a Web 2.0-es vállalatokkal is.

Ami a növekedést illeti, a Web 2.0-es metaverzum virtuális világ felhasználóinak száma idén meghaladta az 50 ezret, ami 10-szeres növekedést jelent 2020 elejéhez képest. A gyors növekedés ellenére a virtuális világ még mindig csak az expanzió korai szakaszában tart.

Emellett a jelentés felvázolta a Web 3.0-as kripto metaverzum fontosságát is. A Grayscale szerint a Web 3.0-as kriptohálózatok teljes piaci kapitalizációja körülbelül 27,5 milliárd dollár, szemben a Web 2.0-es cégek 15 billió dolláros piaci kapitalizációjával.

A Web 3.0-as kripto metaverzumok feltörekvő piaci virtuális gazdaságoknak tekinthetőek. Itt a digitális áruk, szolgáltatások és eszközök folyamatosan fejlődő komplex keverékét találjuk, amelyek valós értéket teremtenek a felhasználók számára. A korai Web 3.0-as metaverzum világok jellemzően a blokklánc platformokra épültek. A növekedéshez nagyon sok harmadik fél járult hozzá különféle játékok fejlesztésével, és a blokkláncon futó játékon belüli szabadon kereskedhető termékek fejlesztésével” – említi a jelentés.

A metaverzum adoptációja

November elején Barbados Külgazdasági- és Külügyminisztériuma megállapodást írt alá a Decentralanddal a világ első metaverzum nagykövetségének elindításáról. Sőt, az ország tovább fokozta erőfeszítéseit a virtuális világban való jelenlétének kiterjesztésére.

Grayscale legutóbbi jelentése rávilágít az internetes gazdaság lehetséges átalakulására is a Web 3.0-as nyílt virtuális világú kriptohálózatokon keresztül.

A metaverzum egy digitális univerzum, amely túlmutat a ma ismert interneten. Ez a vízió a web jövőjéről képes átalakítani társadalmi interakcióinkat, üzleti kapcsolatainkat és általában az internetes gazdaságot. A metaverzum még formálódik, de a Web 3.0-as nyílt virtuális világú kriptohálózatok bepillantást engednek abba, hogy mit tartogathat az internet jövője. Ennek a világnak az életre keltésének piaci lehetősége több mint 1 billió dollár éves bevételt jelenthet” – tette hozzá a jelentés.