A Guggenheim befektetési óriás végül 500 millió dollárt fektet Bitcoinba

A 310 milliárd dollárnyi vagyont kezelő globális befektetési vállalkozás, a Guggenheim Partners végül a Macro Opportunities Fund-jának 10 százalékát a Grayscale Bitcoin Trust részvényeibe fekteti. Ezzel a Guggenheim befektetési óriás közvetett kitettséget szerezzen a világ legnagyobb kriptovalutájával szemben.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez benyújtott kérvénye – amelyet először november végén hoztak nyilvánosságra – most lépett hatályba.

Vajon Scott Minerd leáll-e a Bitcoin becsmérlésével?

Miután decemberi megjegyzésben nyilvánosságra hozta hihetetlenül bullish 400 000 dolláros Bitcoin árfolyamcélját, a Guggenheim befektetési igazgatója Scott Minerd látszólag csalódott a legfőbb kriptóban.

Guggenheim befektetési óriás

Scott Minerd

Január folyamán rendszeresen feltűnt a nagy üzleti hírcsatornákon, például a Bloombergnél és a CNBC-nél, hogy a Bitcoinról beszéljen.

Január 11-i tweetje szerint a kriptovaluta parabolikus emelkedése “fenntarthatatlan“, és később úgy fogalmazatott a CNBC “Closing Bell” műsorában, hogy 20 000 dollárig kell esnie az árfolyamnak.

A Bloomberggel folytatott legutóbbi Bitcoinról szóló interjújában úgy vélekedett, hogy nincs elegendő intézményi érdeklődés a Bitcoin iránt arra, hogy elkerülje a nagyobb korrekciót.

Mi áll e hirtelen hangváltás mögött? Alex Krüger közgazdász és kriptoelemző azt feltételezi, hogy Minerd arról akarta meggyőzni a hallgatóságát, hogy szerezzenek profitot, mielőtt a Guggenheim olcsóbban megtudná vásárolni.

Most, hogy a pénzügyi szolgáltatóóriás végre beszállhat a játékba, megláthatjuk, hogy Minerd megváltoztatja-e a véleményét az elkövetkező hetekben.

Rövid életűek voltak az Elon Musk vezette rallik

Rendkívül volatilis január után a Bitcoin továbbra is ingatag lábakon áll. A legutóbbi Elon Musk által vezetett rallik nagyon rövid életűnek bizonyultak.

Január 29-én a Bitcoin csaknem 39 000 dollárra emelkedett, miután a Tesla főnöke hozzáadta #Bitcoin hashtaget a Twitter bio-jához. Majd a vezető kriptopénz rövid idő alatt 34 700 dollár fölé emelkedett tegnap, miután Musk egy Clubhouse interjúban megerősítette, hogy ő a kriptovaluták híve:

„Kicsit lassú voltam, elnézést kérek. Ezen a ponton azt gondolom, hogy a Bitcoin jó dolog, és támogatom a Bitcoint … Azt hiszem, a Bitcoin abban a fázisban van, hogy széles körben elfogadják a hagyományos piacot támogató pénzügyi emberek is.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük